ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El mètode Grönholm


Enviado por   •  14 de Junio de 2023  •  Tareas  •  481 Palabras (2 Páginas)  •  41 Visitas

Página 1 de 2

El mètode Grönholm

1. El mètode de selecció de personal és molt especial. Consideres que és ètic fer un procés d’aquesta mena?

Des del meu punt de vista, amb aquest mètode es pot veure molt bé la personalitat de cada persona.

Amb cada prova es veuen diferents aspectes de la personalitat dels candidats i amb això es pot arribar a conèixer molt bé a una persona i saber si és apte per a un treball o no.

Per lo tant, jo crec que aquest mètode va bé per avaluar les capacitats de les persones i decidir si són aptes per a una feina o no, però no és gaire ètic perquè des d’un principi s’enganya a les persones i se les fica en situacions extremes que faran que es vegi la pitjor part dels candidats.

2. Quins valors i habilitats creus que l’empresa valora en aquest procés?

L’empresa valora principalment l’empatia, la capacitat de lideratge, la competitivitat, la sinceritat i l’estabilitat emocional.

Són valors i habilitats que ajuden a fer que tot vagi bé en una empresa.

3. Es justifiquen les conductes agressives entre els candidats per aconseguir el càrrec? Per què creus que els psicòlegs han dissenyat situacions com les del procés?

No es justifiquen les conductes agressives entre els candidats per aconseguir el càrrec, ja que una persona hauria de mostrar respecte cap a les altres persones ni que estiguin competint pel mateix.

El fet de mostrar-se agressiu per aconseguir un mateix càrrec, demostra que per a aquesta persona, és difícil relaxar-se,  no ser agressiva, i parlar les coses abans de reaccionar agressivament.

4. El joc de l’avió és una dinàmica de grup clàssica. Creus que serveix d’alguna cosa?

Jo crec que serveix per veure qui és més egoista i se salvaria a ell mateix abans de salvar a altres persones que potser s’ho mereixen més.

A la pel·lícula, es veu com un dels candidats per aconseguir el càrrec agafa el paracaigudes i salta de l’avió sense importar-li els altres candidats.

Aquesta persona, segurament en el moment de decidir alguna cosa important per l’empresa, se salvaria a ell mateix abans d’intentar salvar a les altres persones de l’empresa o a l’empresa en si.

5. Com justifiques la conducta final del candidat seleccionat?

Suposo que després de veure i analitzar tot el procediment del mètode utilitzat per triar el millor treballador, el candidat seleccionat ha decidit que era un mètode agressiu que no s’hauria de fer servir perquè no és ètic.

6. T’imaginaves un final com el de la pel·lícula? Si tu fossis el psicòleg, quin candidat hauries triat i per què?

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3 Kb)   pdf (48.9 Kb)   docx (7.6 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com