ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El projecte Eurovegas


Enviado por   •  10 de Diciembre de 2012  •  2.463 Palabras (10 Páginas)  •  245 Visitas

Página 1 de 10

EUROVEGAS

PAC 3

Laia Cancer Pujolras

PERSPECTIVA CLÀSSICA→

1. El projecte Eurovegas ha donar molta polèmica pels diferents punts de vista que existeixen vers la creació d’aquest. Des dels seus defensors i fundadors fins a grans grups de la societat que han estat en contra. Els arguments d’ambdós grups sovint s’han vist oposats per les seves diferents ideologies respecte aquest projecte.

En el bàndol partidari d’aquesta creació trobem, com a veu fonamental el magnat estatunidenc Sheldon Adelson, fundador d’aquest projecte d’implantació del macrocomplex. Però també trobem molt polítics espanyols, que davant la crisi econòmica que Espanya viu en aquest moments s’aferren a aquesta proposta com a una font d’ingressos que els hi proporcionaria una gran ajut per tirar endavant aquest país. En les seves postures trobem varis que utilitzaven per convèncer gran part de la població en contra, era la idea de fomentar la creació d’un alt nombre de llocs de treball que finalment eren inflats. Pel que fa al factor cognitiu: són tots els beneficis del projecte que s’emportarien tots els partidaris d’ell. En el component avaluatiu trobem les raons de per què crear aquest projecte, i finalment com a component negatiu les defenses davant la societat, entrevistes televisives, reunions amb diferents polítics per la creació del projecte.

Però hi van apareixen certs punts en contra d’Adelson i els socis. Un d’ells va ser la discreció del projecte, va fer aixecar sospites i es van iniciar campanyes en contra d’ Eurovegas. Aquest detractors són col·lectius i organitzacions socials, ecològics, sindicalistes... Tots ells amb un objectiu, la No creació d’aquest macrocomplex. La idea principal de No creació d’aquest macrocomplex pertany al component cognitiu. El factors negatius que comporta tot aquest projecte són els components avaluatius de les seves actituds. Respecte al component conductual, correspon amb les manifestacions, reportatges... tot allò que s’ha fet per impedir aquest projecte.

2. Personalment crec que els vídeos “Voces contra Eurovegas” podrien tenir el poder de produir un canvi d’actitud en les persones que el visualitzessin.

Poden haver-hi dos casos. El primer seria veure l’efecte que farien els vídeos vers les persones que ja estan en contra del projecte d’ Eurovegas. L’efecte que podria produir el vídeo en elles podria ser una protesta i una ideologia en contra encara més radical.

En el segons cas, seria observar l’efecte dels vídeos en persones a favor d’aquest projecte. A partir de tots els punts negatius vers a aquest que hi apareixen en el vídeo poden, potser, fer reflexionar al subjecte fins al punt de fer-li canviar el seu pensament i posar-se en contra.

Analitzant el vídeo, podrem veure diferents elements que afavoreixen aquest canvi d’actituds. Són els següents:

- Característiques de la font: el missatge del vídeo prové de diferents personatges amb un gran nivell de popularitat i una gran rellevància, és el cas d’un escriptor, una arquitecte, catedràtics, un cantant... Pel fet de saber qui són ja donen com una certa confiança i credibilitat en el seu missatge. Per altra banda també és important rellevar que tots aquest personatges són entrevistat desinteressadament, pel simple fet de saber el perquè de les seves postures en contra. Qui visualitza el vídeo i a l’hora percep el missatge que es vol transmetre, aprecia la transparència del missatge i la no-manipulació d’aquest, fet que ajuda molt a donar credibilitat i creure en les postures i argumentacions dels personatges que ho surten.

- Característiques del missatge: des de qualsevol punt de vista de qui pugui visualitzar el vídeo, podrà veure una proximitat i una senzillesa en la manera de parlar dels protagonistes. Un altre tema a tractar en aquest apartat de la anàlisis és l’ordre dels continguts que es tracten. Des d’un punt de partida els temes principals són els que més afecten a la societat: l’economia i el treball. Tot seguit s’opta per parlar d’un altre tema que preocupa a molts ecologistes i en general a molts ciutadans, l’impacte ambiental. Més endavant es torna a parlar dels nous llocs de treball i de les seves condicions i finalment és parla de la fomentació de la ludopatia en la societat.

- Característiques del canal de comunicació: en el vídeo observem un missatge directe, amb informació dels desacords en aquest projecte de forma clara i sintètica. L’avantatge del format en el que es produeix, és que la seva trames pot ser ràpida pels mitjans de comunicació, xarxes socials... fet que el seu efecte és gran gracies a aquest rapidesa.

3. SITUACIÓ: El propietari d’una benzinera, propera a l’espai destinat a la creació d’ Eurovegas, està a favor de la implantació d’aquest projecte.

Preveu que la gran quantitat de vehicles que reposarien en ella serien infinites vegades més que els que hi reposen ara mateix. Aquest fet provocaria, evidentment, un gran creixement dels guanys del seu negoci i seguidament un gran augment del seu capital.

L’home ha visualitzat a través d’un programa televisiu “Voces contra Eurovegas” i també altres programes i articles en contra d’aquest projecte. S’ha quedat pensatiu, doncs tots aquests factors han tingut un repercussió en ell. El fet de que hi hagin tants punts negatius en la construcció d’aquest macrocomplex (impacte mediambiental, llocs de treball precaris, priorització pels treballadors estrangers..). És en aquest moment quan pateix un dissonància cognitiva.

Aquest factors li provoquen una incertesa i un desacord en ell mateix. Per un banda creu que la creació d’ Eurovegas l’afavorirà, però per altra banda hi veu molts punts negatius...

L’empresari te l’oportunitat de resoldre aquest conflicte intern (dissonància cognitiva) amb diferents estratègies:

- Ajuntar-se amb un col·lectiu de persones que pensin com ell (a favor o en contra). Per tal de reforçar la seva postura inicial o bé secundaria.

- Fer un balanç dels pros i contres. Valorant els més positius per ell i decidint finalment quina és la part que més pesa.

- Seguir buscant informació dels pros

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (17.3 Kb)  
Leer 9 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com