ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Pelicula inside out


Enviado por   •  18 de Marzo de 2020  •  Trabajos  •  2.008 Palabras (9 Páginas)  •  261 Visitas

Página 1 de 9

[pic 1]


[pic 2][pic 3][pic 4]

Índex:

        Resum Pel·lícula:        2

        Els sentiments:        2

        Alegria:        2

        Tristesa:        3

        Por:        3

        Fàstic:        3

        Ira:        3

        La central = sistema límbic:        3

        Els records:        4

        Els records essencials:        4

        L'abocador de records:        4

        La personalitat:        4

        El subconscient:        5

        Els somnis:        5

        Pensament abstracte:        5

        La memòria a llarg termini:        5

        Els amics imaginaris:        6

        La imaginació: Imaginalandia.        6


  • Resum Pel·lícula:

Riley ha nascut a Minnesota, i en la seva ment, viuen cinc de les seves emocions (alegria, tristesa, por, fàstic i fúria). A mesura que Riley creix, es van agregant emocions, sent alegria la primera, i fúria l'última emoció a unir-se.
Quan Riley és més gran, la seva família es trasllada a San Francisco després que el seu pare aconsegueix un nou treball. En el primer dia de Riley en la seva nova escola, tristesa accidentalment la fa plorar davant de la seva classe, impulsant la creació d'un nou Pensament Central, la memòria del nucli trist. Alegria intenta disposar del Nou Pensament Central abans que aconsegueixi l'eix central, però es colpeja accidentalment amb els Pensaments centrals solts en la seva lluita amb tristesa, provocant el tancament de les illes de la personalitat.
Alegria i tristesa es troben amb Bing Bong, l'amic imaginari de Riley qui està desesperat per tornar a connectar amb ella. Ell els diu que poden arribar a la Caserna General viatjant pel tren de pensament. Després d'explorar les diferents illes de la ment de Riley, els tres finalment entren al tren, però aquest es descarrila quan una altra illa de la personalitat cau.
Com els seus pares accepten el que diu Riley, l'abracen i la tranquil·litzen, alegria i tristesa juntes creen un nou pensament central el qual crea una nova illa de personalitat. Un any després, Riley s'ha adaptat a la seva nova llar i les seves emocions estan treballant juntes, utilitzant una consola de control ampliada per a ajudar-la a portar una vida feliç, amb noves illes de la personalitat produïdes per nous pensaments centrals que són combinacions de múltiples emocions.

  • Els sentiments:

Al principi apareixen els sentiments més bàsics: alegria i tristesa. Més tard, van apareixent altres tres sentiments: por, ira i fàstic. En els primers anys de vida de Riley, els sentiments no es barregen, però més tard passen a fer accions conjuntes. Amb l'edat apareixen emocions més complexes com, per exemple, una mescla entre ira i fàstic.

  • Alegria:

S'encarrega de mantenir sempre un somriure davant qualsevol adversitat, de celebrar els èxits, que siguem optimistes i estiguem de bon humor. L'alegria és la responsable que repeteixis certes conductes que per a tu han estat positives.

  • Tristesa:

En el cas de Riley, és l'emoció marginada per les altres. Senten que no és útil i que no fa més que empitjorar les coses. No obstant això, la tristesa és de les emocions més importants i és un pilar fonamental en el creixement personal. La tristesa s'encarrega del recolliment i de dedicar-nos temps a nosaltres mateixos, de pensar i meditar en els canvis per a tancar etapes. Això no es veu fins al final de la pel·lícula i té la seva explicació. La tristesa és l'emoció necessària per a reintegrar-nos com a persones després d'haver-nos “hecho trizas” per qualsevol causa: una ruptura, un acomiadament, una pèrdua, etc.

  • Por:

S'encarrega de la supervivència, així de simple i complex al mateix temps. Trobar el límit entre ser covard i temerari. Perquè la por actua tant davant un perill real com davant un imaginari. Si no sentíssim por no sobreviuríem. Però si sentim massa por, no vivim.

  • Fàstic:

S'encarrega que ens preocupem per la higiene, d'anar ben vestits, de no menjar ni beure alguna cosa en mal estat, de no anar per llocs bruts o pudents on puguem agafar alguna malaltia. Influeix en el nostre gust en general, des de quin és el nostre menjar favorit, fins a si preferim quadrats o ratlles en les camises.

  • Ira:

Encarregada de defensar la nostra propietat i als nostres sers estimats. La ira entra en escena quan vulneren els nostres límits, quan “ens treuen de les nostres caselles”. També és el responsable d'actuar quan alguna cosa és injust. En definitiva, és el defensor de la integritat i la coherència personal.

  • La central = sistema límbic:

Les diferents emocions que apareixen en la pel·lícula, és a dir, Alegria, Tristesa, Por, Ira i Fàstic, es troben situades en La Central, que seria el lloc equivalent al sistema límbic. En el sistema límbic, pertanyent al cervell emocional, és on es produeixen les diferents emocions que experimentem al llarg del dia. Els éssers humans tenim 6 emocions bàsiques, que serien les cinc que apareixen en la pel·lícula, a més de l'emoció de sorpresa.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (11.1 Kb)   pdf (259.3 Kb)   docx (486.1 Kb)  
Leer 8 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com