ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Quins símptomes presentava Elisabeth von R?


Enviado por   •  16 de Marzo de 2014  •  Prácticas o problemas  •  352 Palabras (2 Páginas)  •  545 Visitas

Página 1 de 2

1. Quins símptomes presentava Elisabeth von R?

Elisabeth von R tenia dolors a les cames i caminava malament.

2. Quins esdeveniments vitals d’Elisabeth von R. van poder influir en el seu trastorn?

• La mort del seu pare influeix ja pel simple fet de perdre el pare, sinó que també comporta la destrucció del nucli familiar que havien format i que l'Elisabeth intentarà restaurar sense arribar a aconseguir-ho.

• L'operació de la seva mare quan feia poc temps que s'havia mort el seu pare.

• La mort de la seva germana després de parir, degut a una dolència cardíaca.

• La relació amb els seus cunyats: Al marit de la germana gran l'odiava i per contra estava enamorada del marit de l'altra germana.

• Quan el seu pare ja estava malalt, un dia en que va anar a una reunió social amb un noi que l'hi agradava i al tornar a casa es va trobar que el seu pare havia empitjorat i se sent culpable. Des d'aquell dia ja no va passar cap mes tarda allunyada del seu pare fins al dia de la seva mort.

3. De les diferents etiologies de les neurosis utilitzades per Freud, quina aplica al cas?

Segons Freud, la malaltia d'Elisabeth és un cas d'histèria i en aquest cas els símptomes físics de dolors eren l'expressió d'un record o experiència reprimit a l'inconscient. Freud considera que si aconsegueix arribar fins aquest record o experiència i "solucionar-lo" els símptomes físics també desapareixeran. Idea de la defensa enfront a una representació inconcebible.

4. Quina/es tècnica/s de tractament utilitza?

En un primer moment Freud prova un tractament que consistia en aplicar descàrregues elèctriques a les cames de l'Elisabeth. Observa una lleu millora.

Quan comença el tractament psicològic, Freud utilitza un procediment amb el que busca remoure tot el material patogen, estrat per estrat. Ho solien comparar amb la tècnica d'exhumar una ciutat enterrada. Posteriorment Freud decideix aplicar el mètode de la pressió sobre el cap que consisteix en i finalment fa una exploració a base de fer-li preguntes per guiar-la pel record.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com