ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Ser Y Tener


Enviado por   •  18 de Octubre de 2012  •  1.054 Palabras (5 Páginas)  •  346 Visitas

Página 1 de 5

Visionat de “Ser y tener”

Informació complementaria

“Ser y tener”. Documental. Être et aoir. França, 2002 (90’ minuts). Director: Nicolás Philpert. Interpretes: Georges López, Jojo, Alizé, Axel, Guilliaume.

Argument

A l'any 2002, un documental modest i senzill va aportar una explosió d'aire fresc a les sales franceses. “Ser i tener” s'apropa amb manyaga inaudita a l'existència quotidiana d'una petita escola rural. Una d'aquestes “escoles úniques” que encara agrupen en una sola aula a tots els nens de la zona, des dels 4 als 12 anys. La càmera del gran Nicolas Philibert entra en les classes, a les cases, en les vides dels seus protagonistes per mostrar l'apassionada labor d'un mestre tenaç, pacient i bondadós. I porta a l'espectador fins als territoris màgics de l'ensenyament en un inoblidable viatge que aconsegueix retratar la vida mateixa, que converteix les seves aparentment nues imatges en un al•luvió de sensibilitat, que desborda tanta tendresa com a compromís. “Ser i tener” dóna vida a la passió per ensenyar i a la passió per aprendre (Per Miguel Angel Colom en el diari Informació del 18/10/2004)

Questions

1. Explicar les característiques de l’escola en la què es desenvolupa la pel•lícula.

Es tracta d’una escola rural a França. Aquestos tipus d’escoles unitàries son conegudes com les Maisons Familiales Rurales i estan destinades a l’educació per la gent del camp.

A una mateixa classe es reuneixen nens d’ edats compreses entre els 4 i els 11 anys (multi-graduació). Es una escola on el mestre intenta adaptar les matèries a les diferents necessitats, tenint el compte el nivell educatiu de cadascú, així com les seves velocitats d’aprenentatge. Els mes petits comparteixen les seves experiències i els seus aprenentatges amb els mes majors.

2. És una escola oberta, flexible, d’opcions múltiples i versàtil?

A aquesta escola tan sols hi ha un mestre i en un primer lloc això podria fer-nos pensar que no dona moltes opcions educatives o que li resta versalitat o qualsevol possibilitat d’innovació front a una escola ordinària. Però per altre costat, les escoles unitàries como aquesta destaquen per la diversitat i eixa característica augmenta les opcions educatives en tot moment. Dintre de l’organització de l’aula, l’agrupament de l’alumnat és flexible, tan per necessitat como perquè suposa avantatges en quant a metodologies innovadores.

Un exemple que em observat es que el mestre fa “agrupaments oberts” en funció del tipus d’activitat o del aprenentatge a adquirir. Així, un alumne pot incorporar-se durant un període de temps en un contingut o a un nivell inferior o superior al de la seua edat, sense que és produïsca una ruptura de l’organització de la classe. Això facilita que cada alumne mantingui el seu propi ritme de treball i d’aprenentatge.

3. Analitzar cóm és el seu entorn social.

Es una escola dirigida a una societat rural en la que els seus integrants es dediquen a la agricultura i ramaderia.

4. Descriu el paper de les famílies.

Les famílies exerceixen un paper actiu en el programa de formació. Es troben involucrades en l’educació dels seus fills, esforçant-se en ajudar als nens a casa amb els seus deures. Per una altra banda, els pares es troben en contacte amb el mestre i tots a l’hora treballen en comú per millorar el seu rendiment acadèmic,

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.9 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com