ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El programa Cleaner


Enviado por   •  17 de Diciembre de 2011  •  Trabajos  •  866 Palabras (4 Páginas)  •  433 Visitas

Página 1 de 4

1. PROGRAMA DEPURADOR

1.1. QUÈ ÉS UN PROGRAMA DEPURADOR?

Un depurador és una utilitat que permet al programador executar un programa pas a pas a fi de trobar errors i observar la seva execució instrucció per instrucció monitoritzant el valor de les variables.

1.2. PER QUÈ SERVEIX UN DEPURADOR?

El depurador s’utilitza principalment quan el programa no dóna errors de compilació però no s’executa de la manera desitjada i a més a més no s’és capaç de trobar l’error inspeccionant a simple vista el programa.

El programador amb el depurador té l’opció com hem dit anteriorment d’anar executant sentencia per sentencia i observant el valor de les variables. Aleshores quan el programador observa un comportament en el programa que no és l’esperat (una variable que no té el valor desitjat, un “if” en el qual s’esperava entrar però no s’hi entra,…) pot detectar quin és el moment en el que el programa falla i estudiar més acuradament aquell tros de codi amb un comportament diferent del que s’esperava.

1.3. POTENCIAL D’UN DEPURADOR

Principalment un depurador permet:

- Executar el programa línia per línia.

- Mostrar el valor de les variables.

- Utilitzar punts de ruptura (breakpoint).

Un breakpoint és una marca que es posa en una o més línies del programa, de tal manera que quan executem de manera normal (sense executar instrucció per instrucció) el programa s’aturarà just abans d’arribar a la línia marcada amb un breakpoint. En aquests moments el programador pot decidir que vol continuar fent, si seguir executant el programa de manera normal o si executar el programa instrucció per instrucció. El que hem explicat succeirà per cada breakpoint que hàgim posat en el programa.

Un depurador permet a més a més:

- Examinar i modificar la memòria.

- Examinar i modificar les variables del programa.

- Monitoritzar el contingut dels registres1 del processador.

- Canviar el punt d’execució.

- Detenir el programa quan es donin unes determinades condicions (per exemple quan les variables valguin un determinat valor)

1Un registre és una petita curció de memòria que es troba dintre la CPU o el processador.

2. DEPURADOR DEL BORLAND C++ 4.5

El depurador del Borland c++ 4.5 es troba dintre del menú Debug. Tot seguit comentarem breument les opcions d’aquest menú una per una.

2.1. OPCIONS DEL MENÚ DEBUG

Podem trobar diverses opcions al menú:

- Run (executar): aquesta opció executa el programa de manera normal. Si no hi ha cap breakpoint el programa s’executarà fins que acabi; altrament, s’executarà fins just abans del breakpoint.

- StepOver: aquesta ordre executa la següent sentencia del programa. Serveix per executar el programa pas a pas.

- TraceInto: fa el mateix que el StepOver amb la diferència que si troba una funció hi entra. Una funció és un procediment al qual passem uns valors i ens torna una altra, per exemple, podríem tenir una funció matemàtica a la qual introduíssim un nombre i ens tragués el doble.

- Toggle breakpoint: aquesta ordre posa un breakpoint a la línia en que es trobi el cursor. En cas d’haver-n’hi un l’en treu.

- Find execution point: aquest ordre mou el cursor fins el punt d’execució (l’instrucció en què es troba el programa).

- Pause program: aquesta ordre atura l’execució d’un programa i el posa en pausa.

- Terminated

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.9 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com