ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

La energía en Tarragona (cat.)


Enviado por   •  8 de Mayo de 2023  •  Trabajos  •  1.255 Palabras (6 Páginas)  •  33 Visitas

Página 1 de 6

La energia en Tarragona

Tarragona produeix el 70% de l'energia que es produeix a Catalunya encara que només són responsables del 13 % de la demanda , un desequilibri que el pla d' energia elèctrica 2006-2015, no només no resolia sinó que accentuava amb noves centrals productores d' energia el nou Pla d'Acció 2012-2015 dependent del Pla d'Energia i Canvi Climàtic 2012-2020, té una oportunitat per anivellar aquesta desproporció.

Eficiència energètica a Catalunya:

Gas Natural Fenosa ha presentat els resultats de la vuitena edició de l’Índex d'Eficiència Energètica, segons el qual, les llars catalanes tenen un potencial d'estalvi del 7,90% , equivalent a 290 milions d'euros, a la seva factura energètica .

L'energia que es podria estalviar, 20600 0 tones equivalents de petroli, en similar al que consumeixen 14 milions d'ordinadors durant un any o 1,3 milions de llars d'aigua calenta en un any . Un menor ús de l'energia podria estalviar l'emissió a l'atmosfera de 600000 tones de diòxid de carboni, una quantitat equivalent a la que emetrien 486 volts d'anada i de tornada des d'Espanya fins a Austràlia.

Eficiència en Catalunya:

Les llars catalanes són les més eficients de tot l'estat i, a més, és la comunitat autònoma que ha obtingut la nota més alta de les edicions de l’Índex. En relació al primer estudi fet fa 9 anys, Catalunya ha experimentat un creixement del 10,7% en la millora de la eficiència que ha estalviat 46 milions d'euros cada any.

Ara amb una puntuació de 6,84 ha estat una de les quatre comunitats autònomes que ha millorat la seva puntuació respecte l'any anterior ( 6,82 ) i una dels quatre amb un índex superior a la mitjana espanyola ( 6,62 ). D'altra banda, segons els resultats de Gas Natural Fenosa, Catalunya ha millorat en manteniment, equipament i cultura energètica, però ha patit un petit descens en el control energètic. Això vol dir que han empitjorat els hàbits relacionats amb l'ús eficient dels electrodomèstics com , per exemple, la disminució de l'ús del programa fred o de mitja càrrega de la rentadora, stand by ...

Segons l'Institut per a la Diversificació i estalvi de l'energia ( IDAE ) , les famílies són responsables del 30% del consum total d' energia . Una llar mitjana consumiria 4000 Kw / h , en un any , i els usos que més energia gasten la il·luminació ( 18% ) , nevera ( 18% ) , calefacció ( 15% ) i el televisor ( 10% )

Consells:

- Estalvi específic en calefacció 21 º C és una temperatura ideal per mantenir el confort d'un habitatge. La calefacció pot estar apagada mentre s'adormi , tancant persianes i cortines , ventilar l'habitatge a primera hora del matí ( 10min ) i posteriorment encendre la calefacció .

- Aïllament . Si es va a construir o rehabilitar un habitatge no escatimar en l'aïllament per a tots els tancaments exteriors , estalviés diners en climatització i guanyés en confort .

- Estalvi en aigua calenta i energia . És molt important que els dipòsits acumuladors i les turbines de distribució d'aigua calenta estiguin ben aïllats . Racionalitzar el consum d'aigua i no deixar les aixetes obertes inútilment .

- Frigorífics . Descongeleu abans que la capa de gel arribi als 3 mm , aconseguirem estalviar fins al 30 %. No introduir mai aliments calents a la nevera . Si traiem aliments del congelador per consumir al dia següent , descongelar en el compartiment de refrigerats en comptes de l'exterior ; obtindrem fred gratis .

- Rentadores . A més de l'etiqueta d'Eficiència Energètica , classe A , a més de consumir poc , renta bé . Aprofitar al màxim la capacitat de la rentadora . Existeixen en el mercat rentadores de mitja càrrega o programades , que redueixen el consum considerablement .

- Rentaplats . Procurar utilitzar-lo quan aquest completament ple . Retirar en sec les restes d'aliments de la vaixella . Si es necessita aclarir la vaixella abans de posar-la al rentaplats , utilitzar l'aigua freda .

- Assecadora . Aprofitar el màxim la capacitat i procurar que treballi sempre a càrrega completa . Abans d'utilitzar la centrifugadora , centrifugar prèviament la roba a la rentadora . No assecar la roba de cotó i la roba pesada en les mateixes càrregues que la roba lleugera .

- Il·luminació. Sempre que sigui possible , aprofitar la il·luminació natural . Utilitzar colors clars a les parets i sostres , utilitzar tubs fluorescents on necessiti més llum durant moltes hores com la cuina .

- Aire condicionat . Fixar la temperatura de refrigeració a 26 º C. És important col·locar els aparells de refrigeració de tal manera que els de el sol el menys possible i hi hagi una bona circulació d'aire .

- Petits electrodomèstics. No deixar encesos els aparells si es va a interrompre la tasca .

- Cuina. Per cuinar , gestionar amb eficiència els recursos : microones , cuina amb olla a pressió i forn en últim lloc . Les plaques de inducció consumeixen un 20% menys d'electricitat que les vitroceràmiques convencionals . Cuinar amb recipients amb tapa ajudés a estalviar un 25% en energia .

Instal·lacions estàndards solar

Las instal·lacions estàndards basades en el consum son les següents:

A) Instal·lacions d'enllumenat ocasional de casetes i naus.

  • Modelo 1A: Instal·lació per caseta petita amb diversos punts de llum de 8 a 20 w, 12 v, utilitzada esporàdicament, permetent la recarrega d'una segona bateria (grup electrògens, tractor, ...)

Element

Descripció

Numero

Panell Solar Fotovoltaic

12 v, 5wp

1

Estructura suport

1 mòdul

1

Bateria monobloc

26 A/h

1

Regulador

12 v / 10 A

1

B) Instal·lació per a habitatges de caps de setmana i estiu.

  • Modelo 1B: Instal·lació per casa petita amb 5-8 punts de llum de 20 w, a 12 v. Utilització durant els caps de setmana a l'hivern i un mes a l'estiu.

Element

Descripció

Numero

Panell Solar Fotovoltaic

12 v, 55wp

1

Estructura suport

1 mòdul

1

Bateria monobloc

102 A/h

1

Regulador

12 v / 30 A

1

  • Modelo 2B: Instal·lació per casa petita amb 8 punts de llum de 20 w, amb llums d'alt rendiment, TV color i petits electrodomèstics, tot això a 220v. Utilització: caps de setmana a l'hivern i un mes a l'estiu.

Element

Descripció

Numero

Panell Solar Fotovoltaic

12 v, 55wp

2

Estructura suport

1 mòdul

1

Bateria monobloc

102 A/h

1

Regulador

12 v / 30 A

1

Inversor de onda sinoidal modificat

12v / 700w

1

  • Modelo 3B: Igual que el model 2B mes rentadora.

Element

Descripció

Numero

Panell Solar Fotovoltaic

12 v, 55wp

4

Estructura suport

1 mòdul

1

Acumulador

603 A/h

1

Regulador

12 v / 30 A

1

Inversor de onda sinoidal modificat

12v / 1500w

1

  • Modelo 4B: El mateix que el 3B mes frigorífic de baix consumo (300 wh/dia)

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (8.8 Kb)   pdf (55.2 Kb)   docx (202.9 Kb)  
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com