ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Sistema operatiu mòbil


Enviado por   •  28 de Noviembre de 2014  •  1.456 Palabras (6 Páginas)  •  114 Visitas

Página 1 de 6

Un sistema operatiu mòbil o SO mòbil és el conjunt de programes que controlen un dispositiu mòbil igual que els ordinadors. Tanmateix, els sistemes operatius mòbils són bastants més simples i estan més orientats a la connectivitat sense fils, els formats multimèdia i les diferents maneres d'introduir informació en ells.

En el nostre país, a dies d'ara, n'hi ha més de 10 sistemes operatius mòbils, però només tres d'aquests son els més importants i que tenen més impacte sobre la societat, que són: Android, IOS, Windows Phone, Symbian i Blackerry.

2.1 Android

Android és un conjunt de programari per a telèfons mòbils. Google Inc. va comprar el desenvolupador inicial del programari en 2005.

La comunitat de desenvolupadors d’android és molt extensa, ja que permeten que qualsevol persona pugui penjar les seves aplicacions a Google Play(la tenda principal d’android), només pagant 20 euros.

Pel que fa referencia a les aplicacions, es codifiquen en el llenguatge java. Una de les grans ventajes que te android respecte a la resta de sistemes operatius en les seves aplicacions és que no només te una tenda on hi han aplicacions, sinó que te més d’una.

2.1.1 Beneficis per aplicació

Pel que fa el benefici que es pot obtenir si desenvolupes una aplicació per a Android tens diverses maneres de guanyar diners: (aquestes formes de pagament son iguals per a tots els sistemes operatius.)

2.1.1.1 Aplicacions de pagament

Una aplicació de pagament es una forma molt habitual de guanyar diners i a més a més és la més ràpida. Si un desenvolupador posa la seva aplicació de pagament, Android li permet cobrar un 70% per cada descarrega mentre que Google es queda amb l’altre 30%. Tot i això aquesta manera no es la més rentable per a obtenir beneficis.

2.1.1.2 Aplicacions gratuïtes sense publicitat

Les aplicacions gratuïtes sense publicitat no tenen cap benefici però son una forma de promocionar-nos com a desenvolupadors, es a dir, serveix per a aconseguir fama i popularitat per a futures aplicacions.

2.1.1.3 Aplicacions gratuïtes amb publicitat

Aquest tipus d’aplicacions són les més comuns, ja que és una forma d’obtenir molts beneficis per als desenvolupadors. Les aplicacions amb publicitat tenen diverses maneres de guanyar beneficis que las podem veure en la següent imatge.

En la següent imatge se’ns mostra les diverses formes de guanyar diners amb la publicitat. En la primera imatge veiem que es pot guanyar diners per cada mil vegades que es veu la publicitat, aproximadament es sol guanyar 0,02 euros per cada 1000 vegades que es veu, tot i que es pot variar.

La segona imatge ens mostra una altre manera, que pot ser per cada cop que es fagi click a la publicitat. Amb aquest mètode se sol guanyar 0,10 euros per click, tot i que això varia segons el que es parli amb l’anunciant.

La tercera imatge ens mostra una altra forma (menys utilitzada), que consisteix en guanyar diners quan es fa click sobre la publicitat i s’omple un formulari, es registra o es dona d’alta. Cada cop que succeeix això, es pot guanyar uns 2 euros per cada registre que es fa.

En l’última imatge, podem veure la forma menys utilitzada per a guanyar diners, tot i que n’hi ha anunciants que l’utilitzen i consisteix en que el desenvolupador obtén beneficis quan desprès de fer click a la publicitat, l’envien a una pagina auxiliar i fagi una compra, una descarrega o alguna cosa similar. Si succeeix això el desenvolupador pot rebre entre 5 i 10 euros cada cop.

2.1.1.4 Aplicacions amb components

Per finalitzar, tenim el mètode més utilitzat en l’últim any, són les aplicacions gratuïtes, però que dins seu, tenen components de pagament que et faciliten avançar en el lloc de manera més ràpida que els altres jugadors, ja que t’ofereixen avantatges per millorar, però són de pagament.

Uns exemples coneguts són dos dels jocs que més s’han descarregat aquest any: el Candy Crus Saga (on pots comprar components per a avançar) o el Clash of Clans (on pots comprar recursos per millorar en el lloc). Aquests dos llocs son totalment gratuïts i sense publicitat, però dins tenen millores que valen diners i gràcies a això, han obtingut un munt de beneficis.

2.2 Apple iOS

Apple iOS és un dels sistemes operatius per a mòbils desenvolupat i distribuït per Apple Inc. Originalment va ser llançat

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (8.8 Kb)  
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com