ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Autors Llatins


Enviado por   •  20 de Febrero de 2014  •  1.212 Palabras (5 Páginas)  •  234 Visitas

Página 1 de 5

Horaci. Poesia lírica

Fill d’un llibert, el qual va fer tot el possible perquè el seu fill tingués una bona educació. Horaci va estudiar a Roma i als vint anys va anar a estudiar a Atenes. Va allistar-se a l’exèrcit de Brutus (un dels assassins de Cèsar). Després de ser derrotats, va veure confiscades les propietats del seu pare i va tornar a Roma per a treballar d’arxiver (no va haver de preocupar-se pels aspectes econòmics i va poder dedicar-se a escriure).

Horaci era amic de Virgili, i aquest va introduir-lo en el cercle de Mecenàs, per tant al cercle d’intel•lectuals propers a August. Mecenàs va donar-li suport econòmic i també va regalar-li un finca al camp, fet que l’omplí de felicitat durant tota la seva vida.

Les seves obres són:

Sàtires:critica els vicis de la societat del seu temps, personalitzant-los en contemporanis de poca significació.

Èpodes: torna a fer crítiques com per exemple d’una bruixa, un nou ric, un mal poeta...

Carmina: tracta diversos temes, des de històrics fins a la seva filosofia de vida.

Epístoles: són cartes escrites en hexàmetres, una de les més importants és l’Èpistola adreçada als Pisons.

Trobem diversos tòpics literaris en Horaci, alguns dels quals són: beatus ille, tempus fugit, aurea mediocritas, carpe diem, monumentum aere perennius...

Virgili: Èpica

Era molt tímid i per aquest motiu no va dedicar-se a l’oratòria. La seva popularitat feia que no es sentis a gust a Roma. Composant era molt lent ja que era molt perfeccionista amb les seves obres, retocava i corregia constantment el que havia escrit. Va dedicar 3 anys a les Bucòliques o Èglogues que són composicions de temàtica pastoril.

Va dedicar 7 anys a les Geòrgiques, poema didàctic, encarregat per Mecenàs, sobre la feina i la vida dels camperols.

I finalment 11 anys a l’Eneida, encarregada per August ja que Roma no tenia cap obra èpica. Virgili estava a favor del govern d’August perquè tornaria la pau, la religió, austeritat... Virgili deixa a August com el nou Enees que refarà Roma.

L’Eneida està dividida en dues parts:

Llibres I-VI: aventures del viatge d’Eneas de Troia fins a Itàlia (inspirat en l’Odissea)

Libres VII-XII: lluites amb Turn ( Il•líada).

Insatisfet amb l’Eneida va viatjar a Grècia i Àsia menor on es va posar malalt i va morir, abans de morir va fer-li jurar al seu amic que no publicaria l’Eneida i que la destruiria perquè no estava satisfet.

Ovidi: Elegia

Nasqué en una època de pau absoluta. Va rebutjar dedicar-se a la política i es dedicà a la literatura. Ovidi va ser exiliat a Tomis (ciutat inhòspita situada a la riba del mar Negre) per una sentència dictada per August. Les causes del seu exili són: carmen et error ( un poema i un error). El poema es creu que és l’Art amatòria perquè anava en contra de les idees del matrimoni d’August. I el error hi ha diverses teories, que va participar en una conspiració contra August o amb els amors adúlters de Júlia, filla de l’emperador.

Pel que fa a les seves obres pertany al gènere de l’elegia i utilitza versos dístics ( un hexàmetre i un pentàmetre).

Obres:

Heroides: cartes escrites per heroïnes mitològiques al seu marit absent.

Els amors: situacions més habituals que es donen en una relació amorosa.

L’art amatòria: tres llibres, en el primer explica als homes com aconseguir a la dona, en el segon com conservar l’amor de la dona i el tercer va dedicat a les dones per aconseguir l’amor de l’home.

Els cosmètics per a la cara: llista de receptes de bellesa per a les dones.

Les metamorfosis: de to èpic, explica la història de la humanitat mitjançant una sèrie de transformacions d’homes i de dones en animals, plantes i minerals per intervenció dels déus.

Els fastos: explica l’origen de les festes religioses.

Les tristes: explica

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (7.6 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com