ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Conceptes e-busines, màrqueting electrònic.


Enviado por   •  17 de Octubre de 2016  •  Resúmenes  •  638 Palabras (3 Páginas)  •  118 Visitas

Página 1 de 3

Conceptes e-business, màrqueting electrònic, màrqueting a Internet i comerç electrònic. Exemple empresa Wimdu

En primer lloc, podem dir que el concepte d'e-bussines engloba totes les activitats i processos que du a terme l'empresa mitjançant les tecnologies digitals. Aquestes pràctiques no han de ser necessàriament compra i venda de productes ni han de ser de forma obligada accions de màrqueting, sinó que pot incloure activitats tant diverses com control d'aprovisionaments i inventaris amb sistemes ERP, intercanvi de documents electrònics, ús de sistemes CRM per gestionar i construir relacions duradores amb els clients, etc. Per tant, aquest concepte inclou el màrqueting digital, el màrqueting a Internet i el comerç electrònic, ja que per dur a terme totes aquestes activitats l'organització fa ús dels medis digitals (aquesta seria una convergència amb la resta de conceptes).

D'altra banda com a divergència, el màrqueting digital comprèn l' utilització de tots els medis digitals dels que disposa l'empresa per assolir els seus objectius de màrqueting. Quan fem referència als medis digitals, parlem d'Internet, les xarxes de telecomunicacions i diverses tecnologies digitals i les activitats de màrqueting digital que es poden realitzar poden ser campanyes publicitàries per televisió digital, promocions per mòbils amb sistemes de geolocalització, enquestes en línia, etc. Ara bé, si parlem de màrqueting a Internet, ens referim a les accions de màrqueting que du l'empresa exclusivament a través d'Internet; com per exemple publicitat en diverses pàgines web o a les xarxes socials, comunicació amb els clients i serveis d'atenció en línia, etc. (aquesta és la principal divergència).

Per últim, trobem el comerç electrònic que fa referència únicament a les transaccions comercials que fa l'empresa a través dels medis digitals. Com podem observar, tant les accions de màrqueting digital com màrqueting a Internet no han de comportar necessàriament el tancament d'una venda o una transacció comercial i és aquí on pren significat el concepte de comerç electrònic (principal divergència respecte els conceptes anteriors). Com a punt en comú, el comerç electrònic es pot produir tant al màrqueting digital com el màrqueting a Internet i és on el venedor presenta els seus productes a la xarxa de telecomunicacions i el client sigui on sigui i segons les característiques del producte, pren la decisió de compra mitjançant el dispositiu que estigui usant (ordinador, mòbil, tablet, etc.)

En el cas de Wimdu podem dir que en major o menor mesura aplica totes les activitats descrites. D'una banda està clar que aplica processos d'e-bussines, ja que és molt probable que internament facin intercanvi de documents electrònics mitjançant una

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.1 Kb)   pdf (56.2 Kb)   docx (9.5 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com