ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Crítica Teatral: El Mercader De Venècia


Enviado por   •  3 de Mayo de 2014  •  341 Palabras (2 Páginas)  •  148 Visitas

Página 1 de 2

Crítica teatral: El mercader de Venècia

Fitxa tècnica de l’obra:

Títol: El mercader de Venècia

Director: Rafel Duran

Lloc: Venècia

Descripció de l’argument:

Bassanio, és un noble però pobre venecià, el seu millor amic, Antonio li demana 3.000 ducats per poder enamorar a Porcia. Antonio, ha gastat tots els seus diners en els seus vaixells a l'estranger, llavors decideix demanar els diners a Shylock, aquest és compromet a prestar els diners amb la condició que si la suma no és torna a la data fixada, Antonio haurà de donar una lliura de carn del seu cos.

Porcia és té que casar amb el pretendent que triï el cofre que conte el retrat de ella. Bassanio tria el cofre correcta i es compromet amb Porcia, aquesta li dóna un anell com mostra d’amor i li fa prometre a Bassanio que no se’l traurà. Els vaixells d'Antonio naufragan i el deute no es paga. Shylock reclama la lliura de carn, això farà que hi haguí un judici, que serà presidit per al duc de Venècia, on assisteix Porcia disfressada d’advocat. Porcia li dóna la raó a Shylock i admet que ell, per llei, pot cobrar la lliura de carn, el problema és que només pot ser carn però no pot abocar una sola gota de sang. Shylock es dona per vençut i el duc li treu les seves riqueses i dóna la meitat a Antonio i l’altre meitat a l'estat.

L’advocat (Porcia) li demana com a mostra de gratitud a Bassanio, l’anell que porta, aquest es nega però acaba donant-se’l. Quan arriben a Belmont, Porcia li mostra l'anell a Bassanio i aquest li confessa la veritat.

Valoració:

L’ interpretació dels personatges va ser molt bona. L’escenografia, notava que faltava decorat, el vestuari estava molt ben fet, la música no en va agradar gents i la l’escenari estava molt bé il•luminat.

Opinió personal:

Es una obra que no hem va agradar molt, hi havia parts que no entenia i hem costava molt seguir-la, com per exemple no vaig entendre el final i crec que si no l’haguessin modernitzat seria molt més bona.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com