ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

ESTRUCTURA DE LA TERRA


Enviado por   •  27 de Noviembre de 2012  •  1.465 Palabras (6 Páginas)  •  407 Visitas

Página 1 de 6

Activitat 8. Estructura de la Terra

1) 1. Escorça continental : És la part de l'escorça terrestre més gruixuda i menys densa, i està formada per silicats d'alumini, potassi i sodi , com el granit.

2. Escorça oceànica: Consisteix en una capa prima de 5-10 km de gruix formada principalment per roques denses de silicat de magnesi i ferro. La velocitat de les ones sísmiques és major en l'escorça oceànica que en la continental.

3. Mantell superior: es situa entre els 20 i els 70 km per sota de l'escorça continental i uns 5 km per sota de l'escorça oceànica, i s'estén fins als 410 km de profunditat. La part que contacta amb l'escorça és relativament rígida, mentre que si augmenta una mica la profunditat, el mantell superior ja esdevé una mica més plàstic.

4. Mantell inferior: es situa entre els 670 i els 2885 km de profunditat aproximadament. Se sap poc sobre aquesta zona, però sembla que és una zona sísmicament homogènia. Aquesta zona és la massa candent que ocupa l'interior de la Terra.

5. Nucli extern: es troba en estat líquid. Està compost majoritàriament per ferro i de níquel, i a més conté traces d'altres elements més lleugers. Presenta una viscositat similar a la de l'aigua i una temperatura mitjana de 4000ºC.

6. Nucli intern:Es troba en estat sòlid, degut a les fortes pressions existents, i es constitueix per cristal•lització progressiva del nucli extern. Les temperatures en aquesta zona són superiors als 5000ºC. El nucli intern segurament actua estabilitzant el camp magnètic generat en el nucli extern líquid.

A. Discontinuïtat de Mohorovičić: és una zona de transició entre l'escorça i el mantell terrestre. Se situa a una profunditat mitjana d'uns 35 km, podent trobar-se a 70 km de profunditat sota els continents o tan sols 10 km sota els oceans. Es posa en relleu quan les ones sísmiques P i S augmenten bruscament la seva velocitat. Constitueix la superfície de separació entre els materials rocosos menys densos de l'escorça, formada fonamentalment per silicats d'alumini, calci, sodi i potassi, i els materials rocosos més densos del mantell, constituït per silicats de ferro i magnesi.

B : Discontinuïtat de Gutenberg: és la divisió entre mantell i nucli de la Terra, situada a uns 2.900 km de profunditat. Es caracteritza perquè les ones sísmiques S no poden travessar i perquè les ones sísmiques P disminueixen bruscament de velocitat, de 13 a 8 km / s. Sota aquest límit és on es generen corrents electromagnètiques que donen origen al camp magnètic terrestre, gràcies a l'acció convectiva del fregament entre el nucli extern, format per materials ferromagnètics i el mantell.

C) Discontinuïtat de Lehmann: és el límit entre el nucli extern, fluid, i el nucli intern, sòlid, de la Terra. Va ser descobert el 1936 per la sismòloga danesa Inge Lehmann. Es troba a una profunditat mitjana de 5.155 km, dada que no es va establir amb precisió sinó fins principi de la dècada de 1960.

2) A) L'interior de la Terra està calent: el magma líquid que llencen els volcans i la calor sufocant de les profunditats de les mines proven que hi ha alguna cosa que està actuant com a font de calor.

B) Que el seu nucli és metàl•lic: la densidat calculada per al nucli coincideix amb la de nombrosos elements del sistema periòdic. Però l'existència d'un important camp magnètic d'estructura dipolar únicament es pot explicar per la presència d'un element metàl•lic al nucli. El ferro és l'únic metall suficientment abundós per formar una massa tan important com és la del nucli.

C) Que existeixen les discontinuïtats: un canvi sobtat de la velocitat amb què es propaguen les ones sísmiques ens indica que aquestes han passat d'una capa a una altra capa de diferent natura, és a dir, ens permet distingir dues capes. Així doncs, aquest canvi sobtat de velocitat localitza la superficie de separació entre les dues capes. Aquesta superfície rep el nom de discontinuïtat sísmica.

3) A un canvi en la velocitat de les ones sísmiques.

4) Un meteorit o aeròlit és un cost natural originat a l'espai exterior que sobreviu l'impacti Amb la superfície terrestre. La majoria d'meteorits derivin de petits objectes astronòmics anomenats meteoroides, tot i que de vegades tambè és produeixen per impactes d'asteroides. Quan un meteoroide entra a l'atmosfera, la fricció, pressió i interaccions químiques amb els gasos fan que el cost s'escalfi i emeti llum formant el que s'anomena

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (9 Kb)  
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com