ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Fitxa Atenea Nike


Enviado por   •  11 de Noviembre de 2012  •  776 Palabras (4 Páginas)  •  556 Visitas

Página 1 de 4

Comentari d’Atenea Niké a partir de 4 qüestions plantejades:

a) Situeu l’obra en el context cronològic, històric i cultural corresponent.

L’obra comentada és el temple d’Atenea Àptera o Atenea Niké en que l’autor és Cal.lícrates cronologicament parlant el 421a.C es va construir encara que l’any 449 a.C. ja era un projecte. E´s un tempe construit amb marbre del Pentèlic d’estil grec clàssic Localitzat a l’Acròpilis d’Atenes. Es troba situat dalt un petit bastió a l’entrada de l’Acròpolis, sobre les restes d’un temple anterior destruït pels perses el 480a.C. Segons el context històric aquest temple, commemora la victòria sobre els perses a la Batalla de Salamina (448 a.C.) projectat l’any (449 a.C.). Va ser promogut pel general atenès Cimo II, rival polític de Pèricles. Per aquest motiu, la seva construcció no va ser possible fins després de la mort de Pèricles (421a.C.), i un cop començada la guerra del Peloponès . La tradició narra que els atenesos erigiren el temple d’Atenea Niké (victòria sense ales) amb el convenciment que la Victòria ja no volaria més i es quedaria per sempre a Atenes.

b)Digueu a quin estil pertany l’obra i enumereu cinc característiques formals o conceptuals de l’arquitectura, l’escultura o la pintura d’aquest estil.

El Temple D’Atenea Niké es situa dins l’estil grec clàssic.

Característiques de l’arquitectura grega clàssica:

-Antropocentrisme: és un art fet a la mida de l’home, l’ésser humà serà el punt de referència de l’art, els edificis grecs van ser construïts a escala humana.

-Art racional. És un art sotmès a la raó, s’identifica bellesa amb raó, “és bonic allò que és vertader” (Plató) Construccions arquitravades: amb elements verticals (suports) i horitzontals (cobertura)

-Religiositat: El temple és la màxima expressió de l’arquitectura grega, eren els espais de culte a les divinitats, la casa on es guardava la imatge de la divinitat.

-El marbre: era el material que empraven en les seves construccions, tallat en forma de carreus regulars i ben escairats

c)Descriviu l’escultura, els elements de suport (pilars, columnes…), els suportats (voltes, cúpules, cimboris, arquitraus…) i els materials d’aquesta obra.

Planta, espai interior i exterior Estructura allindada, amb elements de suport (columnes) i coberta de dues vessants És un temple amfipròstil (columnes a la façana i a la part posterior), i tetràstil (quatre columnes), les columnes són jòniques (de 4m d’alçada) La cel.la quadrada te dues pilastres in-.antis a l’entrada. El pòrtic anterior es diu pronaos i el pòrtic posterior opistodomos

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.1 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com