ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

GENIE “ LA NIÑA SALVAJE “


Enviado por   •  20 de Octubre de 2016  •  Trabajos  •  1.181 Palabras (5 Páginas)  •  418 Visitas

Página 1 de 5

GENIE

LA NIÑA SALVAJE

[pic 1]

Alumnes:

Delia Molina Santos

Jennifer Rodríguez Sánchez

Sarai Sánchez Garcia

Assignatura: M6- Desenvolupament cognitiu i motor.

Curs: 1er B TEI

Professora: Alícia García López

Data: 15/01/14

FAMÍLIA PROFESSIONAL:  Serveis socioculturals i a la comunitat

CICLE : Educació Infantil CFGS

Mòdul 06: DESENVOLUPAMENT COGNITIU I MOTRIU

  1. Fes un petit resum del documental.

[pic 2]Genie és el nom d’una nena amb la que es va fer un experiment el anomenat “Genie o la niña salvaje” que definia el cas d’una nena dels Estats Units que va estar vivint a la seva habitació aïllada del món exterior, durant una gran part de la seva infància, ja que els seus pares creien que era deficient mental. Genie va ser maltractada i abandonada pels seus pares dins de quatre parets, dels 3 anys fins als 12 anys. A la habitació només es podia trobar una cadira amb un orinal on feia les seves necessitats i un bressol on dormia. Genie no feia soroll ni parlava ja que si ho feia el seu pare li propiciaria pallisses fins que aprengués a guardar silenci.

Quan la policia va descobrir el cas, Genie només esgarrapava, feia olor i escopia, és a dir el seu comportament era el d’un animal salvatge. Caminava d'una manera molt particular, amb els genolls flexionats cap endavant i les espatlles caigudes, com si mai l'haguessin ensenyat a caminar correctament. La nena no sabia parlar i ni quasi raonar com una persona.

Molts científics del país  es van basar en el cas de Víctor (un nen salvatge que s'havia criat en un bosc del sud de França anys abans), van intentar ensenyar-la a parlar. Un metge el va cuidar i va comprovar en ell la seva falta de parla i comportament com a ésser humà. Aquest va aconseguir ensenyar-li a parlar i li va civilitzar al màxim nivell que va poder, però mai va aconseguir socialitzar-lo. Així doncs es van ajudar d'aquest cas, els especialistes de Genie van intentar ensenyar-la a parlar. Durant tot aquest temps Genie va ser adoptada per 6  vegades, (on en alguns llocs va ser novament maltractada i la van castigar per vomitar on va acabar tenint por novament per obrir la boca) i per últim es va quedar amb una família on la mare li va ensenyar l’idioma dels signes com van fer amb el cas de Victor.

  1. Exposa els paral·lelismes que has observat entre Genie i Victor.

Entre Genie i Victor dos casos molt semblants s’han observat diferents paral·lelismes com pel que fa a la percepció trobo que els dos a l'hora de reconèixer o simplement intentar conèixer una mica utilitzen el tacte, i en el cas de Víctor fa servir l'olfacte també com a principal font d'informació. Es pot dir que ambdós van aprendre amb el temps i molt esforç els noms de molts objectes i va poder llegir i escriure frases simples, expressar desitjos, seguir ordres i intercanviar idees. Els dos semblaven "nens salvatges" .Tots dos no sabien expressar-se, no entenien i no sabien desenvolupar. A poc a poc els dos van ser aprenent, i entenent una mica com era tot, això ens dóna a entendre que no era una cosa amb el que havien nascut, sinó que ningú els havia ensenyat en el seu moment ni res. Tots dos s'expressaven al principi mitjançant gestos, cops o alguna cosa semblant. Els cridaven els nens salvatges, però en realitat eren nens com la resta, físicament ho tenien tot i a l'interior en el fons també, el que passa és que alguna que una altra cosa encara no la tenien desenvolupada. Tant Victor com Genie van tenir sort que algú els trobés i ajudés.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (7 Kb)   pdf (142.8 Kb)   docx (356.1 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com