ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Generació Beat


Enviado por   •  5 de Marzo de 2013  •  693 Palabras (3 Páginas)  •  391 Visitas

Página 1 de 3

Què és La Generació Beat?

Es coneix com Generació Beat a un moviment literari dels anys cinquanta, període en el qual la desesperació de la gent per la depressió econòmica, la Segona Guerra Mundial i l’amenaça de la bomba atòmica.

Aquest nou moviment literari que va revolucionar l'escena bohèmia nord-americana, caracteritzat per la seva visió crua i àcida de la terrible realitat que els envoltava aleshores, va ser generat per un grup d'amics escriptors que compartien el seu amor per la prosa i la poesia, una interessant visió de la cultura i diverses idees gens convencionals.

Ideologia i característiques

Alguns elements definitoris són: ▪ El rebuig als valors nord-americans clàssics ▪ L'ús de drogues ▪ Una gran llibertat sexual ▪ L'estudi de la filosofia oriental

Aquesta nova forma de veure les coses va deixar la seva principal influència i llegat en la posterior contracultura o moviment hippie.

Desenvoluparen una nova forma d'expressió on tot allò que produeix efectes sobre els sentits, tant si són amfetamines, LSD, marihuana, alcohol, constitueix un projecte explícit de protesta contra els valors preestablerts de la societat capitalista.

El consum de drogues és també un mitjà de consolidar un lloc i de desprendre de cànons socials,sobretot, es tracta d'una transformació cultural.

Components

El grup inicial estava format per Jack Kerouac, Neal Cassady, William Burroughs, Herbert Huncke, John Clellon Holmes, i Allen Ginsberg. En 1948 es van unir Carl Salomon i Philip Lamantia, en 1950 Gregory Corso i en 1954 Lawrence Ferlinghetti i Peter Orlovsky.

Una de les obres més importants va ser En el camino de Kerouac

La Generació Beat

El terme 'beat' ve de 'beaten down' (derrotat), reflectint la desesperació davant una societat escombrada per la depressió econòmica, la Segona Guerra Mundial i l'amenaça de la bomba atòmica.

El 1958 va aparèixer el terme "beatnik", producte de la fusió de les paraules "beat" i "Sputnik", suggerint una condició antiestadounidense i comunista del moviment beat.

Com vestien els beatniks?

Els homes feien ús de la barbeta "chiva", boina, samarreta a ratlles horitzontals, ulleres negres, suéteres de coll alt, enrotllar seus propis cigarrets i tocar el

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.9 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com