ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Hijas De La Igualdad


Enviado por   •  3 de Julio de 2013  •  1.546 Palabras (7 Páginas)  •  236 Visitas

Página 1 de 7

“Hijas de la igualdad, herederas de injustícias”

María Elena Simón Rodríguez

“Hijas de la igualdad, herederas deinjusticias” és un llibre de l’autora María Helena Simón Rodríguez. En ell ens parla de diverses qüestions relatives a la igualtat i a la desigualtat entre homes i dones, de la llarga història d’invisibilitat i submissió que han patit les dones per al servei dels homes. També parla de molt aspectes que actualment no se’n parlen gaire com el sexisme, de la violència, de la discriminació, els nous sexismes que apareixen i de les vindicacions, que són callades per moltes persones.

Al principi del llibre ens fa un repàs pel llarg camí que han hagut de fer les dones per aconseguir els seus drets, gràcies a diverses accions feministes, al llarg de la història i en l’actualitat. I al final ens parla de les alternatives per viure i gaudir d’una vida més plena, en la que hi hagi igualtat entre homes i dones.

Les desigualtats entre homes i dones han existit durant molt de temps en la major part del món. Les característiques biològiques dels individus, com el sexe, s’han utilitzat com a base per atribuir-lis certs comportaments, actituds, rols, capacitats i posicions en la societat. Es a dir, s’han construït generes, masculí i femení, que impliquen formes diferenciades de viure per als homes i les dones. Aquestes atribucions s’han arribat a veure com “naturals” encara que en realitat no ho siguin. Això ha fet que moltes societats es construeixin d’una manera jeràrquica i basada en les creences sobre la superioritat d’un sexe i la inferioritat de l’altre. Societats en la que la major part de les vegades els homes han ocupat una posició dominant. Aquestes desigualtats han propiciat que les dones ocupin un paper de subordinació, desvalorització i opressió.

La discriminació i la violència contra les dones pel simple fet de ser dones són formes en les que es presenten les desigualtats de gènere. Aquesta situació de discriminació vers les dones han originat el sorgiment de moviments arreu del món que han buscat atorgar-lis igualtat de drets en relació als homes. Aquesta lluita ha estat en moltes ocasions plegada d’obstacles però tot i així s’han fet molts avenços a nivell mundial en el reconeixement dels drets de les dones.

Educació, conciliació i feina

L’educació és molt important avui en dia i crec que és el primer àmbit de socialització perquè l’educació actua de manera directa en la construcció de la cultura, del pensament o de com actuar.

L’educació s’ha de basar en la igualtat de drets i oportunitats i ha de fomentar millors oportunitats de treball i formació i a més un canvi de cultura en totes les dimensions com per exemple els rols, les feines adjudicades a la dona, la cura dels fills ,etc. Això farà obrir un camí cap a la superació de la desigualtat de gènere ja que crea les condicions per l’accés igualitari al mercat de treball i el canvi cultural en homes i dones i per tant afavoreix una societat més justa.

Un dels aspectes que han de treballar totes les escoles és la coeducació ja que crea un ambient de convivència en el que tant nens com nenes tenen la oportunitat d’interpretar amb llibertat la seva diferència sexual i podem créixer cap a una societat sense cap tipus de discriminació.

La coeducació és tot un repte per a la nostra societat però és necessari aconseguir-ho perquè a través de l’educació en nous valors, anul•la les situacions de discriminació, caminant cap a la igualtat de drets i oportunitats tenint en compte els dos sexes i aprenent un de l’altre.

Per tant coeducar significa que hem d’eliminar els estereotips associats a la masculinitat i a la feminitat.

En l’actualitat, moltes escoles comencen a treballar la coeducació ja que es una entitat de pes en la transmissió de valors i comportaments per als nens i les nenes que junt amb la família han d’aconseguir una societat no sexista.

Si parlem de conciliació familiar, les dones treballin o no, dediquen més temps que els homes als seus fills, a les feines de casa, a l’atenció familiar. El problema que hi ha és que els homes estan satisfets amb aquesta situació i les dones no. Aquestes afirmacions les podem trobar a una noticia publicada per el diari 20 minutos en la bibliografia, on mostra en xifres totes aquestes desigualtats.

En el treball, segons un vídeo que he trobat a internet sobre les desigualtats al món laboral, les dones, en els mateixos llocs de treball, han de treballar més hores que els homes per aconseguir el mateix salari, fet que desconeixia i que penso que no hauria de ser així. A més en la

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (9.2 Kb)  
Leer 6 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com