ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Illa de Pascua més sostenible.


Enviado por   •  18 de Octubre de 2016  •  Trabajos  •  3.598 Palabras (15 Páginas)  •  147 Visitas

Página 1 de 15

CAP A LA GESTIÓ DE LA QUALITAT EN LES DESTINACIONS TURÍSTIQUES

Model de Planificació Turística [pic 1]

illa de PASCUA, Xile. 

Índex

  1. Introducció – Filosofia del pla
  2. Anàlisi –DAFO–

        - Fortaleses

        - Debilitats

        - Oportunitats

        - Amenaces

  1. Diagnòstic
  2. Objectius, estratègies i conseqüències d’aquestes

        - Curt termini

        - Llarg termini

  1. Webgrafia

  1. INTRODUCCIÓ – FILOSOFIA DEL PLA

Rapa Nui –nom indígena de la illa de Pascua– ofereix el testimoni d’un fenomen cultural únic en el món.

La illa compta amb la presència d’àrees naturals i culturals de caràcter patrimonial i monumental, reconegudes i valorades turísticament a nivell nacional i internacional com és el Parc Nacional de la illa de Pascua declarat Patrimoni de la Humanitat al 1995 per la UNESCO.

Avui en dia les estadístiques Xilenes mostren el creixement continu i significatiu del turisme de la illa, a tal extrem que repercuteix al 100% de la població autòctona, ja sigui directa o indirectament. Alhora que sense una bona pràctica, gestió i planificació d’aquest turisme pot constituir una veritable amenaça per a la mateixa tal i com ja va patir en el passat a causa d’una mala gestió dels seus recursos.

Per tant, la filosofia del pla rau en una millora global de totes les pràctiques que s’estan duent a terme a la illa de Pascua, per tal d’aconseguir que sigui una destinació de qualitat, sostenible i que perduri en el temps i que satisfaci les expectatives dels turistes tant qualitatives com quantitatives.

        torna a l’índex

  1. ANÀLISI –DAFO–

Per a poder fer un bon diagnòstic de la situació actual de la Illa de Pascua cal primer fer un bon anàlisi de la destinació. Per aquest anàlisi he realitzat un estudi estratègic basat en la tècnica DAFO, doncs he pogut identificar un seguit de fortaleses i debilitats en el territori que poden influir en l’objectiu del pla, en base a les seves potencialitats i limitacions. Al mateix temps identifico les oportunitats i amenaces del context extern que influeixen en els riscs i desafiaments que s’hauran d’enfrontar, considerant la informació continguda en els futurs plans de desenvolupament i planificació turística de la regió.

        torna a l’índex

FORTALESES

Rapa Nui és una illa d’origen volcànic de forma triangular, creada per l’acció de tres volcans principals localitzats en els seus vèrtexs: Terevaka, Katiki i Ranu Kau. La illa és en realitat el cim d’una enorme muntanya submarina de 200 kilòmetres de costat en la base i al voltant de 4000 metres d’altura.

La Illa compta amb la presencia d’àrees naturals i culturals de caràcter patrimonial i monumental, reconegudes i valorades turísticament a nivell nacional i internacional com és el Parc Nacional de la Illa de Pascua declarat Patrimoni de la Humanitat al 1995. Que el fan atractiu principal per a definir un turisme arqueòlogic d’especial interès.

Dins del parc  es troben la majoria de les manifestacions escultòriques i arquitectòniques del poble Rapa Nui, els recursos arqueològics com les estàtues (moais), altars cerimonials (ahu), manifestacions d’art rupestre, etc. Constitueixen un patrimoni arqueòlogic únic en el món convertint aquest parc i a la pròpia illa en un extraordinari museu al aire lliure.

La Illa de Pascua té unes condicions excepcionals de clima sent aquest un clima tropical plujós sent l’únic lloc de Xile on impera un clima tropical. La temperatura mitjana anual es de 21,8ºC arribant als màxims de 24,6ªC al gener i una mínima de 19,2ºC durant l’agost, propi del clima tropical plujós, pel que generalment els hiverns i els estius són temperats.

Compta amb un seguit d’activitats de sol i platja com surf, pesca d’alta mar i busseig que donen fruit a noves formes de turisme esportiu. Cal destacar la forta crescuda d’activitats en la illa tals com trekking, caminades, busseig recreatiu, surf, kayak de mar, fotografia, pesca, recorreguts culturals i observació de la fauna i flora autòctona.

Les estadístiques Xilenes demostren un creixement significatiu dels productes turístics durant els últims anys que com a causa han fet incrementar substancialment la inversió pública en la infraestructura bàsica .

D’igual manera ho demostren les dades estadístiques que conformen el turisme receptiu de la Illa de Pascua indicadors en són el nombre de visitants del Parc Nacional Rapa Nui, font d’informació de la qual es la Corporació Nacional Forestal, CONAF, la que registrà durant l’any 2008 un total de 46.825 persones: 18.727 xilens i 28.096 estrangers.

D’altra banda, la Junta Aeronàutica Civil informà que, el mateix any van arribar 52.385 passatgers des de Santiago a la illa, xifra que supera un 36,3% en l’any anterior.

L’oficina Local de SERNATUR[1] registra les arribades als establiments d’allotjament turístics sobre la base del 52% dels establiments d’allotjament, capacitat del qual representa un 72%.

La illa de Pascua té una planta turística significativa que acull diferents segments de mercat i tot i que els millors hotels no poden ser classificats amb la puntuació màxima (5*) existeix una planta hotelera de bon nivell, destacant-ne que no tots ells estan registrats a SERNATUR, només en els registrats es comptabilitzen més de 900 llits.

        torna a l’índex

DEBILITATS

La planta turística de la Illa ofereix diverses qualitats tant en confort, com estètica i pertinença cultural en quant a ornamentació i estil. Tot i així aquest component del producte s’hauria de millorar en qualitat de les seves instal·lacions per assolir coherència amb les expectatives d’un turisme d’alts ingressos que esperen millor qualitat i ambientació genuïna.

Hi existeix una infraestructura turística que permet vincular el visitant amb els atractius i la planta, tot i així es en aquí on hi existeixen importants deficiències que s’haurien de superar.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (24.6 Kb)   pdf (234.1 Kb)   docx (50.7 Kb)  
Leer 14 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com