ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

LA RATERA - AGATHA CHRISTIE


Enviado por   •  12 de Abril de 2017  •  Resúmenes  •  1.167 Palabras (5 Páginas)  •  204 Visitas

Página 1 de 5

LA RATERA  

AGATHA CHRISTIE

INTRODUCCIÓ

1.Una escriptora singular

Agatha va néixer el 15 de setembre de 1890 a Torquay. El seu pare Frederick Miller es va casar amb la seva cosina Clara Boehmer. Ell era hereder d’una gran fortuna, vivien en una gran mansió anomenada Ashfield. Agatha va néixer deu anys després del seu segon fill i va ser educada a casa per la seva mare. En el 1901 el seu pare morgué de sobte i ella va descobrir la veritable situació financera de la seva família. Els fills es volien quedar amb Ashfield, però ja que era molt car mantenir-la, passaven llargues temporades vivint a casa d’amics o familiars.

Agatha va contraure matrimoni el 1914 amb Archie Christie, un oficial de l’exèrcit britànic. Mentre el seu home lluitava a la guerra ella era voluntària a l’hospital de la ciutat, on s’encarregava de curar els soldats malferits. L’escriptora va anar adquirint coneixements sobre verins i drogues, en la farmàcia de l’hospital, que desprès li va servir per la seva estratègia narrativa, ja que molt personatges moren enverinats.

2.Creadora de detectius famosos

La primera novel·la d’Agatha va ser El misteriós cas de Styles. Aquesta va sorgir d’una aposta que va fer amb la seva germana Madge, que no creia que Agatha podria escriure una novel·la amb tanta complexitat argumental.

Agatha cansada de treballar a la farmàcia va començar a escriure la seva novel·la, El misteriós cas de Styles. Cap editorial volia publicar la seva novel·la, així que aquesta va quedar oblidada en el calaix d’un editor durant molt de temps. Però la fortuna va ser la que va fer rescatar aquella novel·la al editor i que la publiques.

La majoria de les seves obres tracten d’un detectiu, Hercules Poirot, on en els seus diferents viatges passen una sèrie d’assassinats que ell ha de resoldre amb l’ajuda del seu amic Hastings.

3.Desaparició enigmàtica

El 1919 va néixer la primera filla d’Agatha, però la seva relació es va anar deteriorant a causa de la malaltia d’Agatha i la seva posterior mort. A Archie, el seu marit, li agradaven els esports d’aire lliure,com el golf. Va conèixer a una noia, Nancy Neele, de la qual es va enamorar i tenia pensat deixar a Agatha.

El mati 4 de setembre la policia va trobar abandonat el cotxe d’Agatha , la van buscar amb l’ajuda de gossos però no la varen trobar. Un  dia un music li va semblar veure la senyora Neele i l’escriptora així que va anar a avisar la policia. El seu marit va fer una declaració on deia que la seva dona havia patit un ataca d’amnèsia i que no recordava res.

4.Cap a Bagdad amb l’Orient Express

Desprès de divorciar-se Agatha va passar una etapa molt dura, que es plasmaria en les seves novel·les. En elles el culpable sempre acabava sent l’home ben plantat. L’Agatha va passar aquesta etapa a les illes canàries en companyia d’amics que l’ajudaven.

Un dia volia agafar un creure per anar al Carib però va veure un tren que arribava fins a Bagdad, li va picar la curiositat i hi va voler pujar. Durant l’estada al tren va escriure una altra novel·la anomenada l’Assasinat a l’Orient Express. Quan va arribar estava fascinada pel desert que acabava de descobrir i es va encaminar cap a l’antiga ciutat d’Ur. Es va fer amiga dels propietaris de les excavacions, qui la convidaren a venir l’any següent. En el seu segon viatge coneixerà el seu segon marit, Max Mallowan, catorze anys mes jove que ella. Quan va esclatar la segona guerra mundial L’Agatha i el seu marit van tenir que tornar a Anglaterra.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.9 Kb)   pdf (79.6 Kb)   docx (13.2 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com