ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

La Fura Dels Baus


Enviado por   •  12 de Enero de 2014  •  485 Palabras (2 Páginas)  •  189 Visitas

Página 1 de 2

La Fura dels Baus s’ autodefineix més com fauna que com a model de ciutadans. La Fura dels Baus és un teatre de conductes, sense regles i sense trajectòries preconcebudes. Funciona com un engranatge mecànic i genera activitat per pura necessitat i empatia. La Fura dels Baus no vol saber res del passat. No aprèn de les fonts tradicionals i no li agrada el folklore prefabricat i modern. La Fura dels Baus produeix teatre mitjançant constants interferències entre si, d’introspecció més investigació. La Fura del Baus experimenta en viu. Cada acció representa un exercici pràctic, una actuació agressiva contra la passivitat del espectador una intervenció del impacte per alterar la relació d’aquest amb l’espectacle.

Prehistòria:La fura dels Baus comença com altres grups amb teatre de carrer i animació, però això només seria el principi. Més tard crearien el seu llenguatge propi i diferenciat.

Llenguatge furer.

Accions: Desprès de l’animació per els nens van decidir crear l’espectacle Accions, simplement per donar por. “Teníem ganes de trencar esquemes i en aquest cas van trencar esquemes i cotxes, un per cada actuació.” Àlex Ollé.

-Instrucciones para este espectáculo. Prohibido el acceso a la primera planta del edificio. Todos los materiales plásticos utilizados durante este ejercicio gráfico son inofensivos y lavables.

Suz/o/Suz: investiga l’idea de l’home primordial. Juga, descobreix, crea el mite i el llenguatge. Representa un individu que ha posat la matèria al seu servei.

Tier Mom: explora el sempre delicat territori de les relacions entre l’individu, l’ humanitat i el poder. Amb aquest espectacle és culmina el llenguatge furer.

Noun: El caos necessita ser articulat per que compleixi amb la seva funció primordial, la generació de la vida.

Relació entre l’home i la màquina, nexe tradicionalment conflictiu i generador d’utopies.

MTM: manipulació. MTM Magno Theatrum Mundi. Mentida. Manipulació d’informació: políticament, econòmicament i socialment a través dels medis d’informació.

Escenografia entre caixes de cartró que permeten la transformació de l’espai. Moltes imatges que ajuden a la manipulació –mentida- , realitat subjectiva, moralitat objectiva.

Manes: diversitat cultural, naixement, mort, sexe, menjar. Metàfora dels elements bàsics comuns en l’ humanitat tema tabú en la societat.

Imperium: proposa una mirada simbòlica a les arrels de una societat aparentment lliure. Posa en dubte el progrés. Posa contra l’ imperialisme ( entès com : un sotmet a l’altre, sinó en fa cas, aniquilat). Posa en entredit el que ens explica, qui ho explica i per que somriu tant quan ho

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.3 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com