ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Lo Forjador - Comentari De Text


Enviado por   •  23 de Enero de 2014  •  233 Palabras (1 Páginas)  •  269 Visitas

Lo forjador

Aquest text és un fragment extret del relat "Lo Forjador" que es troba dintre del llibre anomenat "Del meu tros" (que recull peces breus de to humorístic que descriuen

escenes de la vida quotidiana i personatges típics, intentant reproduir la llengua col•loquial) de l'autor Emili Vilanova, escriptor renaixentista català nascut a Barcelona, l'obra del qual és considerada com el millor exemple de la narrativa costumista.

Aquest fragment pretén explicar de manera poètica i humorística l'ofici de la forja. Narra el dia a dia d'un forjador des de que comença a treballar fins que finalitza la feina i se'n va a dormir. El punt de vista és intern ja que es relata en primera persona, narrador protagonista.

Les accions es duen a terme en el taller de l'artesà i a casa (al dormitori) d'aquest.

L'autor utilitza un llenguatge col•loquial i fa ús de diversos recursos literaris, trobem al llarg del fragment diverses figures retòriques.

Per exemple, " Cop d'inquietar ferro vell, cop d'escamar espurnes pertot arreu" en aquesta oració identifiquem una personificació i, al mateix temps, una anàfora i un paral•lelisme.

A més, també identifiquem una al•legoria, és a dir, una metàfora continuada constant durant tot el fragment.

El tema principal del fragment, és l'ofici de la forja; l'autor l'explica a través de la descripció d'una escena quotidiana de la vida d'un personatge típic (el forjador) utilitzant la realitat vulgar com a matèria literària.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.5 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com