ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Models, estratègies i recursos per a la inserció professional


Enviado por   •  22 de Mayo de 2022  •  Tareas  •  951 Palabras (4 Páginas)  •  83 Visitas

Página 1 de 4

Models, estratègies i recursos per a la inserció professional

ACTIVITAT 5: QUALIFICACIONS PROFESSIONALS

Cal cercar i donar resposta a les següents qüestions:

  1. Com definiríeu vosaltres la Qualificació Professional? Com defineix la Ley 5/2002 la Qualificació Professional?

Són aquelles competències professionals que ha de tenir un/a professional en el seu lloc de treball, per tal de donar els serveis que s’espera. 

La llei 5/2002 defineix la qualificació professional dient que és el  conjunt de competències amb significació per a l’ocupació, adquirides a través d’un procés formatiu formal i fins i tot no formal que són objecte dels corresponents procediments d’avaluació i acreditació. En funció de les necessitats del mercat de treball i de les qualificacions que aquest requereix, es desenvolupen les ofertes públiques de formació professional, en la planificació de les quals ha de prestar-se especial atenció a l’ensenyament de les tecnologies de la informació i la comunicació, idiomes de la Unió Europea i prevenció de riscos laborals.

2. Què és i de qui depèn “El instituto Nacional de las Cualificaciones (INCUAL)”? Quins objectius té aquest Organisme? 

L'INCUAL és l'òrgan tècnic de suport al Consell General de la Formació Professional i és l'encarregat de definir, elaborar i mantenir actualitzat el Catálogo Nacional de Cualificaciones Profesionales i el corresponent Catálogo Modular de Formación Profesional. Aquest òrgan depèn orgànicament del Ministeri d'Educació i Formació Professional i funcionalment del Consell General de Formació Professional. Els objectius que té aquest organisme són:

  • Observar  les qualificacions i la seva evolució
  • Determinar les qualificacions
  • Acreditar les qualificacions
  • Desenvolupar la integració de les qualificacions professionals
  • Fer el seguiment i avaluació del Programa Nacional de Formació Professional

  1. Què és  el “Catálogo Nacional de las Cualificaciones Profesionales (CNCP)”?

És l'instrument del Sistema Nacional de Qualificacions Profesionals i FSistemaProfessinals (SNCP i FP). Aquí s'ordena totes les qualificacions professionals susceptibles de reconeixement i acreditació

  1. Com s’estructura aquest Catálogo Nacional de las Cualificaciones Profesionales?

Les qualificacions professionals que integren el Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals s'ordenen per famílies professionals i per nivells de qualificació tenint en compte criteris de la UE. Les 26 famílies professionals en què s'estructura el Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals responen a criteris d'afinitat de la competència professional.

Els 5 nivells de qualificació professional establerts atenen la competència professional requerida per les activitats productives d'acord amb criteris de coneixements, iniciativa, autonomia, responsabilitat i complexitat, entre d'altres, de l'activitat desenvolupada. El INCUAL només treballa els nivells 1, 2 i 3. Els nivells 4 i 5 corresponen a estudis universitaris.

El Catàleg Modular de Formació Professional (CMFP)

El Catàleg Modular de Formació Professionals el conjunt de mòduls formatius associats a les diferents unitats de competència de les qualificacions professionals.

És el referent comú per a la integració de les ofertes de formació professional que permeti la capitalització i el foment de l'aprenentatge al llarg de la vida.

Totes les ofertes formatives vinculades al Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals poden impartir en els centres integrats de Formació Professional. També es poden impartir ofertes en Centres d'Educació i Formació Professional autoritzats i en els centres de referència nacional.

  1. Com s’estructura una Qualificació Professional en aquest catàleg?

A cada qualificació se li assigna una competència general en la qual es defineix breument la funció principal del professional. Es descriu l’entorn professional en el que es durà a terme la qualificació, els sectors productius i les ocupacions i llocs de treball rellevant als que permet accedir.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (7 Kb)   pdf (103.5 Kb)   docx (12.6 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com