ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Pac 4 Fonaments


Enviado por   •  10 de Diciembre de 2012  •  572 Palabras (3 Páginas)  •  764 Visitas

Página 1 de 3

Al llarg de l’assignatura hem anat treballant conjuntament les diferents perspectives existents en la Psicologia Social i com aquestes aborden els diferents aspectes que construeixen i envolten la nostra realitat i context social. Així doncs, a aquestes alçades, hauríeu de tenir clar el canvi de perspectiva que implica aproximar-nos a l’estudi dels fenòmens socials partint de la inseparabilitat entre el que és individual i el que és social.

El debat individu-societat també és present en els estudis sobre la influència social, que treballarem en aquesta activitat, partint dels continguts que s’exposen en el mòdul 5 de l’assignatura “Influència, conformitat i obediència. Les paradoxes de l’individu social”. Com veurem al llarg del mòdul, les explicacions sobre la influència oscil•len entre una explicació psicològica, és a dir, pensar la influència com una interacció entre persones amb característiques especials o trets de personalitat (l'influenciador i l'influenciable), i una explicació social, que ens proposa pensar la influència com un procés que es produeix en una situació amb característiques concretes, independentment de les característiques de les persones presents. Segons aquesta mirada, per a poder entendre els processos d’influència, hem de prestar atenció a les característiques de la situació: quines normes socials hi ha, quines relacions de poder es donen, quines identitats hi ha en joc, etc.

En aquest sentit, per tal d’analitzar els processos d’influència social caldrà que tingueu en compte tot el que hem estudiat en les unitats anteriors, doncs les categories socials, els rols, els discursos, etc. són elements que estan presents en les situacions socials, i que estan relacionats amb les relacions de poder existents. Per tant, tot i que en aquesta activitat ens centrarem en els continguts del darrer mòdul és un treball que ha de mostrar-se com la culminació de tota l’assignatura, demanant-vos un esforç d’integració del que hem anat veient al llarg del semestre.

Per a tractar aquests continguts, us proposem fer una anàlisi de la Plataforma “No Vull Pagar”, iniciativa sorgida a Catalunya a inicis de l’any 2012 com a acció de protesta contra el pagament dels peatges en aquest territori. Josep Casadella va ser l’impulsor d’aquesta iniciativa negant-se a pagar els peatges i penjant a la xarxa videos amb les seves actuacions tot convidant a la resta de la població a seguir el seu exemple. Des d’aquesta plataforma es considera el cobrament de peatges abusiu tenint present que la construcció de les autopistes –segons les dades que aporten a la web- ja ha estat amortitzada fa anys. Es denuncia també la manca de transparència, tant per part de les empreses privades com de la Generalitat de Catalunya, en la negociació dels terminis de concessió, així com la situació de greuge comparatiu amb la resta de l’Estat Espanyol,

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.7 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com