ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

PAC 4. EL PODER DE LA PSICOLOGIA


Enviado por   •  8 de Noviembre de 2015  •  Trabajos  •  1.065 Palabras (5 Páginas)  •  159 Visitas

Página 1 de 5

PAC 4. EL PODER DE LA PSICOLOGIA

Els processos de normalització: La construcció social de normes socials

 Normes explícites

Una norma formal és el pla docent que podem trobar en cada assignatura, el qual està composat d'un seguit de pautes escrites per poder entendre com s'organitza l'assignatura i quins passos haurem de seguir per portar-la a terme. El pla docent ens ajuda a entendre quins mecanismes i quin mètode científic s'utilitza en cada assignatura en el procés de coneixement. Allà trobarem per exemple, els materials de recerca que haurem d'utilitzar i d'aquesta forma ens introduirem al valor científic que donen els professors a l'assignatura.

Una altre norma formal, que trobem també en cada assignatura, són les pautes específiques que trobem escrites, en les quals hi ha un seguit de normes que s'han de complir, per poder realitzar els exercicis demanats en cada assignatura satisfactòriament.

Alhora d'entregar l'exercici, hem de complir uns requisits en totes les assignatures, com per exemple: entregar l'exercici sense faltes o estructurar la bibliografia de forma correcte amb l'ajuda de la guia de cites bibliogràfiques. Aquests requisits ens introdueixen d'alguna manera en la posició de científic/a perquè ens posicionen a la categorització d'especialista o professional que té el poder del saber.

Aquestes normes explícites comporten un tipus de sanció formal, com seria el cas en aquests exemples, a el fet de suspendre l'assignatura si no es compleixen aquestes normes.

 Normes implícites

Les normes informals, són aquelles que realitzem sense donar-nos compte, com per exemple quan

escrivim en el fòrum de l'aula. Es curiós comprovar com utilitzem un format que gairebé tots perpetrem alhora d'escriure un missatge, com pot ser, el fet de saludar al inici del missatge, posar el

nom al final del missatge o acomiadar-se al acabar d'escriure el contingut del missatge. També podríem afegir, l'ús d'una expressió correcte i evitant faltes d'ortografia.

Un altre exemple de norma informal, podria ser, el fet de que no escrivim els missatges dirigits als companys o al consultor/a, com ho podríem fer en missatges de text al mòbil, o sigui d'una forma més informal i abreviada, sinó que tot i que ningú ens ho ha dit, totes i tots complim unes pautes alhora d'escriure els missatges dirigits als companys de l'aula o al consultor/a, de forma inconscient.

Aquestes normes implícites comporten un tipus de sanció informal, ja que pot quedar afectada la identitat de la persona, com seria el cas en aquests exemples, a el fet de que si algú escrivís per exemple de forma abreviada i informal els missatges del fòrum, les conseqüències que podria tenir, es què els altres podríem pensar que es estrany que no escrigui correctament si està a la universitat i podríem arribar a qüestionar a aquella persona, ja que pensaríem que no és coherent escriure així, ja que es troba en ensenyaments superiors i deduïm que s'ha d'utilitzar un vocabulari “adient” i més

especialitzat.

Estratègies de poder

El poder que té la psicologia com a ciència, es pot explicar mitjançant el paradigma jurídic i el paradigma estratègic, dues formes diferents d'entendre les relacions de poder que la psicologia exerceix a través de la ciència i que l'Estat utilitza per influir en les persones o les institucions socials.

 Paradigma jurídic : És la manera d'entendre el poder com aquell que posseïxen algunes persones o institucions i que fàcilment identifiquem perquè permet o prohibeix determinades accions, les quals es representen com a lleis i normes.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.9 Kb)   pdf (85.4 Kb)   docx (12.6 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com