ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Com afecten els videojocs als joves?


Enviado por   •  28 de Enero de 2022  •  Trabajos  •  4.714 Palabras (19 Páginas)  •  108 Visitas

Página 1 de 19

ÍNDEX 1.Introducció

2.Objectius

3.Marc teòric

  1. 3.1  La gran utilitat dels videojocs
  2. 3.2  El perill i la manipulació dels videojocs

4.Metodologia

  1. 4.1  Respostes
  2. 4.2  Explicació
  3. 4.3  Conclusions inicials

5.Conclusions Finals 6.Referències bibliogràfiques 7.Informe metacognitiu

[pic 1]

1. Introducció

La raó per la qual vull fer aquest treball, és perquè fa molts anys que jugo a videojocs i sempre veig per la televisió que jugar-hi és dolent. A casa meva des de fa cosa de cinc anys, escolto casi cada dia que estic “viciat” i la meva resposta sempre ha sigut una pregunta, “I què? M’afecta com a persona?”. M’agradaria buscar informació i saber si realment és tant dolent com diuen o simplement s’hi recolzen en els estudis més extrems.

És un tema que em toca de ben a prop i vull demostrar buscant informació i fent alguns estudis que moltíssima gent està equivocada i realment no afecta. Pot ésser que m’equivoqui i per tant em pot servir a mi mateix de trobar la resposta. Seré realista en tot moment i al finalitzar el treball, donaré la raó a qui la tingui.

L’estructura del treball de recerca serà senzilla, un plantejament principal amb objectius i hipòtesis, una enquesta per a extreure informació, conclusions extretes de l’enquesta i una reflexió final.

[pic 2]

2. Objectius

L’objectiu principal del treball és trobar la resposta a la pregunta inicial i així quedar satisfet amb el que realment vull.

A mida que vagi avançant el treball de recerca, em sorgiran diferents objectius específics com per exemple saber si els videojocs afecten realment a la manera de socialitzar-se dels joves, si afecten al nostre rendiment acadèmic o si afecten també a la nostra salut física o mental.

[pic 3]

3. Marc Teòric

El meu treball de recerca va sobre si els videojocs realment afecten als joves. A la nostra societat hi ha sempre moltes critiques a si finalment els videojocs són positius o negatius per als joves. Per tant, el que es vol cercar, és una manera d’analitzar el dia a dia dels joves d’entre 14 i 20 anys amb les noves tecnologies i especialment en els videojocs. En aquesta edat, el cervell absorbeix moltíssima informació, tota aquella que està al seu voltant.

Hi ha una varietat de conceptes que es podrien tractar, com bé podria ser: si afecten a la vida personal, ja sigui físicament o socialment; si afecten als estudis dels joves o si simplement és una gran ajuda que encara no s’ha pogut demostrar, en relació als estudis, a la manera d’expressar-se per a un proper futur o per a tenir la facilitat de relacionar-se amb la gent, més desenvolupada gràcies als videojocs. Existeixen molts estudis anteriors que han demostrat realment que els videojocs afecten als nens i als adolescents, però en canvi, no hi ha una gran quantitat d’estudis que informin sobre el que realment és bo per als nens i adolescents que consumeixen aquests videojocs. Per tant, la idea d’aquest treball és contrastar totalment les dues maneres de veure els videojocs, ja sigui de manera negativa o de manera positiva.

[pic 4]

El treball està dividit en dues parts bàsiques, en la primera parlarem sobre la gran utilitat que pot arribar a tenir el videojoc com a eina educativa. Mentre que en el segon bloc del document tractarem el perill de manipulació nociva fent apologia de la violència a través de jocs on els mitjans per aconseguir el objectiu no sempre són les adequades.

3.1 La gran utilitat dels videojocs

Els videojocs avui en dia són una eina que els joves tendeixen a posar-los a les seves vides. Per això, els educadors s’han adonat i, estan incorporant la tecnologia a la educació, per tal de que doni bons resultats als estudiants per a un proper futur.

La educació a través dels videojocs: Amb tots els tipus de

programadors que existeixen per a crear videojocs, s’ha aconseguit ja fa temps, crear videojocs didàctics, és a dir, videojocs que ajuden totalment als estudiants a tenir un millor rendiment en els estudis, ja que la idea d’aquests videojocs didàctics, és aprendre jugant, un concepte molt criticat però alhora molt important per a les vides educatives dels joves que en algun moment, hauran d’utilitzar les tecnologies per a poder realitzar activitats a l’escola o fins i tot per a poder treure endavant el treball que li demanin quan sigui gran i necessiti coneixements tecnològics.

La intenció principal dels videojocs com ja hem dit, és aprendre. Però també cal dir que no només s’aprenen coses de l’escola, sinó que també coses de la vida quotidiana que serviran als jugadors per al seu futur, com l’acció de equivocar-se en un videojoc lúdic i fins que no es trobi la manera correcta de sortir-se’n, la penalització és no poder avançar en el joc.
Quan parlem de videojocs, ens ve a la ment la paraula missió,

que vol dir aconseguir un objectiu. Aquesta missió, està plena de problemes que et trobes a mida que vas avançant per assolir l’objectiu principal. Aquesta manera de veure els videojocs, té una relació de semblança amb l’assignatura que més costa als estudiants, les matemàtiques. Les matemàtiques tenen com a finalitat un assoliment, aprendre la gran varietat de conceptes que té aquesta assignatura i el mètode que s’empra per a fer arribar els conceptes als estudiants és a partir de formular uns problemes. Per tant la metàfora de les matemàtiques i els videojocs tenen una semblança notable.

D’aquesta manera, quan un noi jove s’introdueix a un videojoc didàctic, busca aquest objectiu principal i aconseguint resoldre els diferents problemes que es troba pel camí, té la sensació de que està jugant realment a quelcom semblant a allò que juga a casa i no té res a veure amb l’educació.

La part més criticada dels videojocs, és la salut dels que la juguen. Amb això em refereixo a que tots els que critiquen els

videojocs, utilitzen el concepte de obesitat per a criticar-los. En canvi, hi ha una gran varietat de videojocs que inciten al jugador a que faci esport, com podria ser sense anar més lluny, el FIFA, un videojoc de futbol, que gracies a ell, molts nens i nenes han decidit apuntar-se a un club de futbol per fer allò que fan a les consoles i els hi agrada tant.

També hi ha videojocs que ajuden a aquells que pateixen alguna malaltia a fer un seguiment pautat d’aquesta per a poder-la superar o com a mínim per a poder sentir-se millor amb ells mateixos. Quan parlem de malalties em refereixo a l’alcoholisme o el tabaquisme i per a aquestes malalties existeixen molts jocs on el procediment d’aquest està constituït per tres parts. La primera part és trobar el que realment pateixes, explicant els símptomes i així donant les pautes que cal seguir per a arribar a una millora notable. La segona part consta de realitzar un petit test i posar en pràctica les pautes donades anteriorment. La tercera part és simplement un repàs de tot allò aprés i així veure si realment

ha funcionat i el jugador ha tret profit del videojoc.

3.2 El perill i la manipulació dels videojocs

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (29.3 Kb)   pdf (211.2 Kb)   docx (403.5 Kb)  
Leer 18 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com