ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El Cas dels Catalans


Enviado por   •  13 de Junio de 2022  •  Ensayos  •  702 Palabras (3 Páginas)  •  50 Visitas

Página 1 de 3

El Cas dels Catalans és un documental produït per Triacom Audiovisual i Televisió de Catalunya - CCMA que va sortir a la llum al 2014. En aquest documental es parla de dues coses en paral·lel. Primer de la Guerra de Successió a Espanya i totes les conseqüències que va portar i a la vegada parla del setge de la ciutat catalana, Barcelona, que va durar uns quants mesos. Tot el documental ha estat basat en els escrits de Francesc de Castellví. Així que podem dir que és un documental històric.

Tot el film està ben treballat, amb combinació d'imatges i arxius, escenes amb representacions fictícies, cançons, narracions… El documental està organitzat per capítols, més la introducció i l’epíleg; que parlen tant de la Guerra de Successió a tota Espanya com del setge a Barcelona, i tots ordenats cronològicament, en una línia del temps molt visual. Tot el documental en sí és visual i les idees et queden bastant clares. A més a més de tota la part audiovisual, una de les millors feines que han fet és la part de la informació. Tota la informació que donen és verídica i contrastada, els relats  de Francesc ajuden molt i donen suport en totes les idees que tenim sobre la Guerra i el setge. Hi ha algun discurs que s’ha donat en grans parlaments, cites de batalles que ha escrit la gent que et deixen bocabadat i impressionat amb el que estava passant; i sobretot informació que no ha sortit molts cops a la llum i ens deixa endinsar-nos en la història del nostre país.

El documental comença amb un magnífic discurs de Pau Casals en un congrés de la ONU del 1971, que des de el principi del documental et deixa impressionat. Després el documental continua amb el ja comentat, diversos tipus d’imatges, vídeos, narracions... Des de la mort de Carles II fins a la caiguda del setge. Però entre mig passen moltes coses. Llavors amb una simple i petita introducció de l’època i com estava dividida la península, i quins països van participar en aquest conflicte et detalla perfectament el que necessites saber per no perdre el fil. Després capítol per capítol explica perfectament tot el que va succeir i envoltar a aquesta guerra. La proclamació de nous reis, les aliances, grans batalles, reformes constitucionals... I mentre explica tota la guerra de Successió, paral·lelament explica el setge que es va formar a Barcelona, quins van ser els que ho van dur a terme, experiències viscudes, problemes que van tenir i les solucions que van intentar... Finalment explica com va acabar la guerra de Successió per la coronació de l’Arxiduc Carles d’Àustria. Però el setge no va acabar allí, els catalans van voler resistir i així ho van fer fins ser derrotats sota el lema, Llibertat o mort. Finalment a l’epíleg s’explica com va acabar, quins canvis es van produir a Catalunya i la Corona Castellana, el Decret de Nova Planta, i el repartiment de territoris i poders entre el països europeus...

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4 Kb)   pdf (48.3 Kb)   docx (8.2 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com