ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

LA RELACIÓ DE PARENTIU


Enviado por   •  10 de Abril de 2022  •  Apuntes  •  606 Palabras (3 Páginas)  •  62 Visitas

Página 1 de 3

LA RELACIÓ DE PARENTIU TEMA 10: EL PARENTIU

  1. LES SEVES CLASSES: PER CONSANGUINITAT I PER ADOPCIÓ

El parentiu per consanguinitat te un fonament biològic, es basa en el vincle de sang que uneix a diferents persones ja sigui en línia recta com colateral

El parentiu per afinitat relació amb els consanguinis del teu marit. Combinar la relació natural amb la consideració del matrimoni. Cada cònjuge es afí dels parents consanguinis de l’altre cònjuge, el que seria el parentiu polític.

El parentiu jurídic o per adopció te com a fonament una relació de filiació que es constitueix via judicial.

Abans l’adopció nomes originava relacions de parentiu entre l’adoptant, els seus ascendents i descendents i la persona adoptada i els seus descendents (l’adoptat no tenia oncles adoptius) . Ara, l’adopció origina relació de parentiu entre l’adoptat i la seva família i la persona adoptada i els seus descendents (l’adoptat si te oncles adoptius).

No només causa parentiu sinó que extingeix el parentiu amb la família anterior. Si l’adoptant es un sol, desplaça o substitueix les dues línies de parentiu.

Hi ha excepcions de ruptura:

  • Adopció del fill del cònjuge o de la persona amb qui l’adoptant conviu en parella estable
  • Adopció de parents fins al quart grau

Actualment es parla d’aliments autònoms o aliments d’origen familiar que son entre parents per consanguinitat i per adopció (no per afinitat) que es contraposen als aliments institucionals que son els aliments (regulació específica).

La relació entre els aliments d’origen familiar i els institucionals, es que el primer es subsidiari al segon.

En el cas del tutor ha de procurar aliments però els ha de finançar el patrimoni del tutelat si hi ha recursos. Que hagi de procurar aliments no significa que els hagi de prestar, la obligació de prestar es predica dels pares.

El contingut no es nomes el menjar sinó manteniment, habitatge vestit, assistència medica, formació si es menor o seguiment si es major però no ha acabat els estudis per una causa que no li es imputable. També s’inclouen les despeses funeràries si no estan cobertes d’una altra manera.

Les persones obligades son: els cònjuges, els descendents, els ascendents i els germans (si son majors d’edat i no discapacitat nomes tenen dret als aliments necessaris per la vida)

El pressupost perquè pugui néixer aquesta relació cal que existeixin vincles familiar que es reconeix entre determinats parents (descendents, ascendents i germans) i cònjuge. Te caràcter recíproc amb l’excepció de que els pares han de donar aliments encara que no tinguin la potestat però els fills no als pares si no tenen la potestat.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.5 Kb)   pdf (55.4 Kb)   docx (9.4 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com