ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Relació entre pertinença a un llinatge i fidelitat al rei zulú


Enviado por   •  4 de Junio de 2018  •  Resúmenes  •  751 Palabras (4 Páginas)  •  79 Visitas

Página 1 de 4

Importancia del recorregut històric del regne de Zulú. Descriu com era la situació abans del colonialisme i actualment. Per tal de veure com ha canviat l’organització.

Relació entre pertinença a un llinatge i fidelitat al rei zulú

Lleialtats contraposades

dóna importància als diferents conflictes existents en aquesta societat, sobretot en aquells centrats en el poder i les diferents lleialtats. Aquest text és un bon exemple de les anomenades lleialtats contraposades que aquest autor defineix, sobretot en el cas del domini del govern britànic en el que el paper dels jefes tribals era de de lleialtat cap al govern i al mateix temps cap a la seva gent.

Li dona molta importància al llenguatge, a com anomenen les coses en el llenguatge dels zulus, ja que es important per exemple entendre que el jefe de la nació se’l anomena pare. Nuevos grupos politicos descritos en terminos de parentesco.

També ens explica la importància dels objectes simbòlics que el rei posseïa per herència.

El rei era l’únic que posseïa la màgia, i va fer fora a tots els mags de la pluja. D’alguna forma rivalitzaven amb el poder del rei. Tots els curanders li tenien que ensenyar al rei els seus remeis.

Els rituals com a forma d’unir a la població  zulu, ja que en aquestes cerimònies es representaven tot el poble zulú unit contra un enemic comú.

ESTATUS Y PODER POLITICO

Hi ha un rei que mana sobre tot el territori, però despres hi han altres princesps que gobernen territoris més concrets. El fet que els jefes de territoris concrets fossin parents del rei, feien més fort al mateix rei a la vegada que eren una amenaça per aquest.

La gent més fidel al rei eren els parents materns i d’aliança perquè el seu lloc de poder a la societat depèn directament de la relació que tenen amb el rei.

El rango real te da poder politico.

Tener antiguedad en el parentesco te da alto rango

LAS TRIBUS DENTRO DE LA NACION

El jefes dels territoris més petits podien exercir el poder amb certa independència. El rei intentava mantenir els llinatges de poder tot i que hi havia exepcions.

Hi havia lluites de poder interns entre els jefes de territoris. Els súbdits tenien enveja del seu princep i a l’hora volien que aquest fos nombrat hereu. Hi havia lleialtat amb els prínceps i aquesta podia superar a la lleialtat al rei.

REI

JEFE ESPECIFICO

INDUNAS

CABEZA DE LINAJE

MIEMBROS DE LA TRIBU

MUJERES Y NIÑOS

SANCIONES A LA AUTORIDAD Y ESTABILIDAD DEL ESTADO

El pueblo no podía criticar al rey, pero él podía sufrir si pasaba por alto los sentimientos de éste. El rey debía ser, supuestamente, justo y generoso, y los príncipes y jefes eran educados en la tradición del buen gobierno.

Hi ha una certa jerarquia en els conflictes.

Conflicto entre lealtades, creava una situacion en la que los poderes podien ser reemplazados si los governantes lo hacian mal.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.7 Kb)   pdf (40.4 Kb)   docx (11.8 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com