ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Pla Docent PEDAGOGIA SOCIAL


Enviado por   •  25 de Marzo de 2014  •  334 Palabras (2 Páginas)  •  278 Visitas

Página 1 de 2

El meu nom és Beatriz Quintana, aquest és el meu desè quatrimestre i la meva motivació per a realitzar aquest Grau va ser la meva pròpia experiència de la vida. Jo vaig créixer en una barri de la perifèria de Barcelona, un barri amb un caràcter marcat per la immigració d’ andalusos, extremenys, etc. de la dècada dels 60, per la marginalitat racial, la droga i la carència de recursos. Les possibilitats de sortir “indemne” d’ aquest entorn es minimitzen si no fos per l’ educació. Créixer en un determinat entorn no té per què condicionar la vida de les persones. La meva pròpia experiència em demostra que encara que no tinguis la sort que la cigonya et deixi en una família i/o entorn favorable, l’ educació, la cultura i la motivació personal et permetrà tenir una vida digna i de qualitat.

A priori, penso que la Pedagogia Social estudia, analitza i investiga les practiques i metodologies que es duen a terme en un procés d’ educació social. Aquesta assignatura permet entroncar seus plantejaments teòrics i metodològics amb els aspectes més instrumentals, aplicats i relacionats amb els processos d'innovació educativa.

L'educador social ha de tenir una formació àmplia i flexible amb capacitat d'adaptar-se a les situacions canviants i, mai previsibles, que presenta la realitat sociocultural. Aquest professional necessita d'una formació metodològica adequada, pràctica i plantejada des del diàleg entre les diferents tendències existents.

Pel que fa a les expectatives amb l'assignatura "Pedagogia Social", són força altes, ja que es tracta d'una matèria en la qual preval el treball continu i el compromís per part de tots nosaltres, tant alumnes / as com a docents. A més d'això, crec que la metodologia que es porta a terme en l'assignatura fa que, encara que al principi ens resulti una mica caòtica i costosa de portar al dia, aquesta facilita la nostra comprensió sobre tot el que veurem.

Crec que aquesta assignatura és una eina útil per fomentar l'esperit crític i l'esforç, cosa que és fonamental actualment.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com