ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Resum del cas “United Breaks Guitars”


Enviado por   •  1 de Noviembre de 2015  •  Trabajos  •  392 Palabras (2 Páginas)  •  170 Visitas

Página 1 de 2

Resum del cas “United Breaks Guitars”

Dave Carroll és un cantant escocès de pop-folk va tenir un incident a l’any 2008 amb la companyia aèria United Airlines, la qual va ser responsable que la seva guitarra (a la que li tenia gran estima) es trenqués per un error del encarregat de transportar l’equipatge.  Aquest accident va ser presenciat pel propi Dave i el seu grup de música, que immediatament van intentar reclamar, i aquí va començar la tediosa tasca de compensació que va durar fins a quinze mesos.

Després de trucades i més trucades, visites, etc., sense obtenir cap compensació per la reparació de la guitarra, Dave va decidir escriure tres cançons per aconseguir, segons va dir, un milió de visites en un any.

Així doncs, el vídeo es va publicar el 6 de juliol del 2009, aconseguint que ja al dia següent aparegués a Los Angeles Times i aconseguís 24.000 visites i 461 comentaris. La progressió de visites creixia alarmantment fins a arribar a mes de 4 milions i mig de visites a finals d’aquell mes.

Les primeres respostes per part de la companyia van ser mitjançant Twitter, i seguidament oferir-li a Dave 1.200 dòlars en metàl·lic i 1.200 més en forma de vals per vols, que va rebutjar ofès. Després les respostes per part de United Airlines van continuar responent al massiu nombre de mencions que rebien. La popularitat de United Airlines va decréixer, com era d’esperar, donada la immensa quantitat de gent que simpatitzava amb Dave.

D’aquesta manera, Dave aconseguia el seu objectiu de manera més que satisfactòria, ja que no només havia cridat la atenció de la companyia en gran mesura, sinó que tot el revol que es va formar arrel de l’incident el va fer famós, fet que ajudaria també la seva carrera musical en molts sentits.

Després d’haver vist aquest cas veiem com, ja al 2009, abans de l’existència de SmartPhones, un petit incident pot convertir-se en un gran problema per una gran companyia a través de les xarxes socials. Si bé avui dia les xarxes socials estan encara més arrelades a la nostre societat, el poder que tenen de infondre certs sentiments o de fer popular un cas concret, un producte, una empresa, etc., es sens dubte una força a tenir en compte per tothom, tant per a nosaltres les persones del carrer com per les empreses.

Albert Serra Santos

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.5 Kb)   pdf (53.3 Kb)   docx (10.8 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com