ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Imagina que treballes com a metge a un hospital


Enviado por   •  4 de Abril de 2014  •  835 Palabras (4 Páginas)  •  259 Visitas

Página 1 de 4

1º Imagina que treballes com a metge a un hospital i arriba un pacient que es queixa de dolor de pits i problemes al respirar. Indica el procediment que es seguiria amb ell.

-Primer, entrevista clínica: El metge interroga al pacient per a recollir una sèrie de dades que pugen se útils per al diagnòstic.

-Segon, exploració física: Consisteix en la recollida d’informació mitjançant els sentits.

-Tercer, exploracions complementaries: Son diverses proves que sol•licita el metge, el resultat de les quals pot confirmar o no els diagnòstics que prèviament el metge ha sospitat després d’entrevistar i explorar al malalt.

2º Diferència entre el colesterol bo i el colesterol dolent: Que el colesterol HDL(colesterol bo)es la proteïna que recull el colesterol dels teixits i el porta al fetge, que es retira de la sang. I el colesterol LDL8colesterol dolent) es la proteïna que porta el colesterol del fetge a la resta del organisme.

3º Explica per que el nombre de leucocitos aumenta en cas d’infecció: El nombre de leucocitos aumenta per a defendre al organisme de la infecció.

4º Semblances i diferencies entre una tomografia i una ressonància magnètica nuclear: S’assemblen en que a les dos tècniques s’utilitza rajos X. Es diferencien en que la TC requereix usar una quantitat cinquanta vegades major de radiació. I l’altra diferencia es que la radiografia permet veure les estructures que travessen els rajos X, i la tomografia ens permet veure “rodanxes” del pacient.

5º Riscos que presenten les distintes tècniques de diagnòstic per imatge:

-Radiografia: L’abús de rajos X presenta el risc de provocar càncer.

-Tac: Aquesta tècnica requereix usar cinquanta vegades mes radiació que la radiografia convencional.

-Ecografia: El risc d’aquesta es que utilitza ultrasons.

- Ressonància magnètica: Aquesta no es pot utilitzar en persones amb marcapassos o altres objectes metàl•lics.

-Medicina nuclear: Les tècniques de medicina nuclear presenten algun risc, per la irradiació i per possibles reaccions al•lèrgiques als contrastos.

6º Que es una angiografia? En que es diferencia de una endoscòpia? Una angiografia es una imatge que es produeix amb un tub fi i flexible, el catèter, que s’introdueix a traves de una arteria fins arribar al cor per a proporcionar imatges a temps real. En canvi, una endoscòpia consisteix en introduir un tub en una llum per un orifici natural o quirúrgic de manera que capta la imatge de cavitats corporals i òrgans en temps real.

7º A que tècnica diagnòstica fan referencia les sigles ECG EEG EMG? Diferencies i semblances entre elles.

ECG: Electrocardiograma.

EEG: Electroencefalograma.

EMG:

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.5 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com