Imagina que treballes com a metge a un hospital
soofiagr4 de Abril de 2014
835 Palabras (4 Páginas)319 Visitas
1º Imagina que treballes com a metge a un hospital i arriba un pacient que es queixa de dolor de pits i problemes al respirar. Indica el procediment que es seguiria amb ell.
-Primer, entrevista clínica: El metge interroga al pacient per a recollir una sèrie de dades que pugen se útils per al diagnòstic.
-Segon, exploració física: Consisteix en la recollida d’informació mitjançant els sentits.
-Tercer, exploracions complementaries: Son diverses proves que sol•licita el metge, el resultat de les quals pot confirmar o no els diagnòstics que prèviament el metge ha sospitat després d’entrevistar i explorar al malalt.
2º Diferència entre el colesterol bo i el colesterol dolent: Que el colesterol HDL(colesterol bo)es la proteïna que recull el colesterol dels teixits i el porta al fetge, que es retira de la sang. I el colesterol LDL8colesterol dolent) es la proteïna que porta el colesterol del fetge a la resta del organisme.
3º Explica per que el nombre de leucocitos aumenta en cas d’infecció: El nombre de leucocitos aumenta per a defendre al organisme de la infecció.
4º Semblances i diferencies entre una tomografia i una ressonància magnètica nuclear: S’assemblen en que a les dos tècniques s’utilitza rajos X. Es diferencien en que la TC requereix usar una quantitat cinquanta vegades major de radiació. I l’altra diferencia es que la radiografia permet veure les estructures que travessen els rajos X, i la tomografia ens permet veure “rodanxes” del pacient.
5º Riscos que presenten les distintes tècniques de diagnòstic per imatge:
-Radiografia: L’abús de rajos X presenta el risc de provocar càncer.
-Tac: Aquesta tècnica requereix usar cinquanta vegades mes radiació que la radiografia convencional.
-Ecografia: El risc d’aquesta es que utilitza ultrasons.
- Ressonància magnètica: Aquesta no es pot utilitzar en persones amb marcapassos o altres objectes metàl•lics.
-Medicina nuclear: Les tècniques de medicina nuclear presenten algun risc, per la irradiació i per possibles reaccions al•lèrgiques als contrastos.
6º Que es una angiografia? En que es diferencia de una endoscòpia? Una angiografia es una imatge que es produeix amb un tub fi i flexible, el catèter, que s’introdueix a traves de una arteria fins arribar al cor per a proporcionar imatges a temps real. En canvi, una endoscòpia consisteix en introduir un tub en una llum per un orifici natural o quirúrgic de manera que capta la imatge de cavitats corporals i òrgans en temps real.
7º A que tècnica diagnòstica fan referencia les sigles ECG EEG EMG? Diferencies i semblances entre elles.
ECG: Electrocardiograma.
EEG: Electroencefalograma.
EMG: Electromiograma.
S’assemblen en que amb totes s’aconsegueix captar i gravar les senyals de potencial elèctric. Es diferencien en que el electrocardiograma registra de manera gràfica l’activitat elèctrica de la musculatura del cor. En canvi, el electroencefalograma registra l`activitat elèctrica de les neurones del cervell, i el electromiograma registra l’activitat elèctrica de la musculatura del cor.
8º Quina relació existeix entre els fàrmacs i els medicaments? Que els fàrmacs son els que estan dins dels medicaments i ataquen a les malalties.
9º Creus que es ètic l’ús de patents per part de l’industria farmacèutica? Actualment els nous medicaments que es fan servir en el tractament de la sida estan protegits per patents. Als països del tercer mon es concentra la major part dels pacients afectats per aquesta malaltia, però com ells no poden pagar els medicaments, les empreses farmacèutiques no estan disposades a renunciar a les patents, perquè afirmen que així costegen l’alt preu de la investigació
...