ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Josep Carner


Enviado por   •  11 de Abril de 2013  •  649 Palabras (3 Páginas)  •  238 Visitas

Página 1 de 3

Biografía

Josep Carner i Puig-Oriol va nèixer el 9 de febrer de 1884 a Barcelona. Es conegut com el príncep dels poetes catalans, va ser un dels majors representants del moviment noucentisme.

Carner va demostrar ser un nen prodigi en la literatura, ja als 12 anys va començar a treballar a una revista sent un col·laborador destacat i regular a la revista l'Aureneta. Als 15 anys va guanyar el seu primer premi dels jocs florals de barcelona i fins al 1905 va arribar a guanyar-ne 13.

Es va llicenciar en Dret el 1902 i en filosofia i lletres el 1904. Aquest mateix any va publicar el seu "Llibre dels poetes" a part de dirigir la revista "Catalunya" i ser un col·laborador com a periodista polític a "La veu de Catalunya". Josep Carner va arribar a ser el major exponent del noucentisme al 1905 amb la publicació del seu llibre "Els fruits saboros", on plasma trets del noucentisme com: ironía, civilitat...

Al 1911 publicà "Verger de les galanies" on es crea un nou estil de poesia amorosa, amb el temps Carner es va convertint en una figura molt popular.

Més tard desprès de la publicació de les "Monjoies" al 1912, va publicar "La paraula en el vent" al 1914, on es poden veure totes les games del sentit amorós. Al mateix anys tambè va publicar "Auques i ventalls" on retorna a la sàtira i posa ull a la Barcelona de l'època.

l'any 1920 fa cinc anys que és casat amb Carmen de Ossa, i pare de família, però malgrat el seu prestigi literari, no té una font d'ingressos fixos i la seva posició econòmica és precària. Això l'impulsa a fer oposicions al cos diplomàtic i, el gener de 1921, és nomenat vicecònsol a Gènova.

Carner va estar del bàndol de la república a la guerra civil

Al maig de 1939, Josep Carner i la seva esposa, Émilie Noulet, professora de la Universitat Lliure, emigren a Amèrica i s'estableixen a Mèxic, on s'està fins al 1945, i exerceix de professor a la Universitat i al Colegio de México.

El 1964 Carner fa vuitanta anys, i la seva obsessió és tornar a veure Catalunya abans de morir. Mor a Brussel·les, el 4 de juny de 1970.

Llibres Josep Carner

Llibre 1: Els fruits saboros (1905)

- Poemes idil·lis, hi ha una mare naturalesa amable i generosa.

- Paisatge mediterrani, sotmès a la idealització i la humanització.

- Naturalesa representada a travès dels fruits.

- doble cicle vital: els fruits i els personatges es relacionen.

Llibre 2: Verger de les galanies (1911)

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.1 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com