ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Les Llimones Josep Carner


Enviado por   •  30 de Enero de 2015  •  889 Palabras (4 Páginas)  •  528 Visitas

Página 1 de 4

Les llimones casolanes-Josep Carner

Josep Carner era un poeta català. Va néixer el 9 de febrer de 1884 a Barcelona i va morir el 4 de juny de 1970 a Brussel·les. Pertanyia a una família burgesa.

Als dotze anys publicà els seus primers textos en la revista "L'Aureneta", on es revelà com escriptor precoç. El 1897 entrà a la Universitat de Barcelona, on va descobrir el catalanisme polític, i es va llicenciar en Dret i Filosofia. En aquesta etapa col·laborava a "Montserrat" i "L'Atlàntida", entre d'altres revistes, també va ser columnista a “La Veu de Catalunya”. La figura de Carner com a poeta està vinculada al Noucentisme.

El seu primer títol de poesia va ser “Llibre dels poetes” (1904) , després va publicar “Els fruits saborosos” (1906) i “Auques i ventalls” (1914) .

Es va exiliar el 1939 , primer a Mèxic i des de 1945 a Brussel·les on va dedicar-se a ensenyar Llengua i Literatura Espanyola a la Universitat Lliure i al Col·legi Europa de Bruixes . De 1945 a 1947 va ser nomenat membre del Consell Nacional de Catalunya a l' exili a Londres .

La seva obra poètica va continuar amb títols com El cor quiet (1925) i Nabí ( 1941 ) , reflexió sobre la guerra civil i la condició humana . va morir el 4 de juny de 1970 a Brussel·les.

El llibre de Els fruits saborosos va ser publicat l’any 1906 i va ser una de les seves primeres obres poètiques, aquest llibre acaba de definir el moviment literari del autor, el noucentisme.

En tots els poemes, el poeta fa servir un doble pretext: un, el fruit que dóna títol a cada poema, i l'altre la reflexió sobre el pas del temps. Al llarg del llibre hi ha una determinada caracterització dels personatges d'acord ambla seva edat (a la infantesa li correspon la innocència, a la maduresa la serenor i a la vellesa la resignació).

“Les llimones casolanes” es un poema noucentista en el qual Carner utilitza coma fruita la llimona, aigua i mel i ho compara amb la relació que una mare té amb els seus fills i lo rígida que es amb els fills.

També descriu a la mare (adulta) com a la responsable i la que posa pau i als dos fills (petits) com a innocents i trapelles.

Els temes que tracta el poema són la dona ideal de casa i la vida quotidiana d’una família corrent i el tracte d’una mare als seus fills.

El poema ens parla d'una dona casada, que es diu Metimna, que es troba a la cuina fent el dinar quan de cop apareix el seu marit Licas a la cantonada. La segona estrofa explica com els seus dos fills, Licenci i Naïs, després d'haver fet de les seves (Licenci ha trencat un vidre), la mare (Metimna) torna a restablir la pau. Després Carner explica com

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com