ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

ACTIVITAT PREAVALUACIÓ- UNITAT 1-SITUACIÓ SANITÀRIA ACTUAL


Enviado por   •  27 de Octubre de 2020  •  Prácticas o problemas  •  621 Palabras (3 Páginas)  •  82 Visitas

Página 1 de 3

Borja Romero

ACTIVITAT PREAVALUACIÓ- UNITAT 1-SITUACIÓ SANITÀRIA ACTUAL:

Aquests dies hem estat treballant els continguts bàsics per entendre una mica millor la pandèmia actual. Això et permet tenir criteri a l’hora de seleccionar i difondre informació .

Estem vivint una situació excepcional enfront de l'expansió del Coronaviru SARS-CoV-2.
Per a fer-li front, tots hem de seguir una sèrie de mesures que afecten el nostre dia a dia: confinament a casa, tancament de comerços, escoles, etc.
Però, quins problemes estan causant entre la ciutadania?
com podem dissenyar solucions d'impacte?

Ara et proposo que facis una o les dues opcions següents:

1-Que dissenyis solucions d’impacte per ajudar a la teva comunitat.

-No anar a l’escola o fer proves per saber si tenen el coronavirus totes les setmanes a tots els alumnes i professorat. Si l’estat o la generalitat fessin això, no faria falta fer confinaments massius i no s’haurien de tancar botigues, restaurants… i la gent podria seguir treballant tranquilament i amb molt menys risc de contagi. Òbviament si la prova surt positiu de coronavirus, aquella persona seria confinada a la seva casa. Si confines a tot un grup pel simple fet de que una persona hagi donat pusitiu, estàs alentit el consum, i per tant, l’economia del país. Estàs condemnant a moltes families a patir l’atur.

-Una mesura que considero vital és desinfectar o renovar l’aire als transports públics (bus, METRO) ja que és un aire amb una concentració de contaminació altíssima (igual que els túnels) i són llocs on hi ha molt risc de contagi.

-Que estigui prohibit portar mascaretes sense filtres.

2-Que proposis millores per la gestió de la crisi del coronavirus.

Intenta que les teves propostes estiguin ben argumentades.

-Una mesura de prevenció als llocs de molt tràfic de persones és que als metros no s'utilitzin targetes. Jo utilitzaria una aplicació amb el mòbil que escanegi un codi QR o semblant que no faci falta el contacte físic amb una màquina (la que escaneja la targeta). És important ja que milers de persones al dia estan en contacte amb aquest tipus de màquines o escàners.

-Altra mesura seria que el pagament de tota classe de coses sigui via Bluetooth o mètodes que no sigui el pagament en efectiu. Els diners són tocats per tot tipus de persones i són intercanviats cada dia. És un mètode de contagi molt eficaç i poc es parla als mitjans de comunicació per la importància que té.

-Que es fomenti el "delivery" fins que estigui disponible la vacuna. Amb l'entrega a casa dels productes ens evitem el estar en contacte amb gent que no saps si està infectada o no, si ha estat en contacte amb un positiu... és important que després de que la vacuna estigui disponible també es fomenti el sortir al carrer a consumir productes de la comarca, comunitat autònoma o país. Hi han moltes famílies que ho estan passant malament per el fet de que la gent té "por" a sortir. La gent consumeix més a les grans empreses que et deixen els productes a casa i els petits comerços pateixen les conseqüències.

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (4 Kb) pdf (48 Kb) docx (9 Kb)
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com