ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Activitat1 Pareix que s'està produint un canvi en les explicacions sobre l'origen dels planetes, són freqüents els canvis en el coneixement científic?


Enviado por   •  27 de Octubre de 2022  •  Trabajos  •  1.177 Palabras (5 Páginas)  •  73 Visitas

Página 1 de 5

Activitat 1

Pareix que s'està produint un canvi en les explicacions sobre l'origen dels planetes, són freqüents els canvis en el coneixement científic?

No son freqüents fins que no apareixen proves que sugereixen que poden existir altres possibilitats o teories mitjançant el métode cientific i amb demostracions. Una volta es demostra no hi ha cap problema per a rectificar i acceptar la nova teoría. Com va pasar per exemple amb la teoría geocentrica vigent fins al segle XVI on es va demostrar que els planetes giraven alrededor del Sol.

Quin paper té ací l'”observació”?

L'observació ha servit per a comprovar que estaven equivocats en les hipòtesis inicials i que la formació de sistemes planetaris es un fenómen molt menys 'tranquil' del que es pensava fins ara i que este tipus de planeta es molt freqüent.

És cert tot el que està “científicament comprovat”?

Pense que a nivell humà per tal de simplificar els fenomens si ho és, però hi ha moltes coses que s'escapen al nostre coneixement, i pel fet de que la ciència està en continu desenvolupament cualsevol teoria o fet que es creia cientificament comprovat pot canviar cuan es descobreixen noves proves.

És important per a un investigador o grup d'investigadors comunicar i compartir les seues idees amb altres investigadors? Per què i per a què?

Sí, és molt important pel fet de poder contrastar i corroborar les seves idees, així com colaborar per a progresar, ja que treballant en equip i desde diferents perspectives i maneres de pensar es pot arribar millor a bons resultats.

Pot avançar la ciència sense tecnologia? I la tecnologia sense ciència?

No, la ciencia es relaciona amb l'obtenció de coneixements i el procés de conèixer, en canvi, la tecnología s'ocupa d'oferir mitjans i procedimients que satisfaguen necessitats. Però es retroalimenten continuament i avançen a la par.

Quin tipus de relació entre societat i coneixement científic podem deduir? I entre la ciència i la ideologia? Continuen sent actuals aquests problemes?

La ciència sorgeix amb l'objectiu de raonar i investigar el perque de las coses així com per satisfer nuestras necesidades pues como seres humanos que somos necesitamos de las cosas materiales. Sin para obtener estas grandes satisfacciones es necesario producir, trabajar y para esto hay que investigar.

La ciencia trata, pues, de acercarse a la verdad objetiva a fin de descubrir las relaciones, dependencias y estructuras esenciales de la realidad como único camino para el establecimiento de leyes científicas; pero en las ciencias, especialmente en las sociales, los valores de los individuos (elementos fundamentales de la ideología) están presentes en el proceso de investigación y en sus productos y pueden dificultar o facilitar el descubrimiento de la verdad objetiva.

Gran part de la societat no es conscient de tot el procés cientific, de com hem arribat a la tecnología actual de la que disposem a dia de avui i de totes les demostracions i proves que existeixen sobre diferents temes, es per això que el escepticisme i les conspiracions están molt arraigades en la nostra societat.

Informeu-vos sobre les noves teories sobre el “disseny intel·ligent” com alternativa a les teories de l'evolució de Darwin, i analitzeu si és una alternativa vàlida científicament.

La teoría del Diseño Inteligente postula que ante la organización de nuestro universo a nivel astronómico, biológico, orgánico, se hace evidente que detrás de todo ello hay una complejidad irreductible, es decir, que es imposible imaginar que algunos sistemas complejos como los seres vivos o algunas casualidades en las leyes cósmicas y planetarias sean causa del azar, y que el desarrollo y la organización de sistemas complejos a partir de organizaciones más simples implica la existencia de un Diseño, y por lo tanto la existencia de un Diseñador. Al mismo tiempo implica que todo tiene una finalidad, de la cual no suelen hacer especulaciones. 

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (8 Kb) pdf (104 Kb) docx (12 Kb)
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com