ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Cuestionario de medicina


Enviado por   •  14 de Abril de 2015  •  Exámen  •  812 Palabras (4 Páginas)  •  241 Visitas

Página 1 de 4

Qüestionari final :

1.Defineix els termes: salut, malaltia, símptoma, infecció, organisme patogen, medicament, esterilització i antisèpsia.

Salut: És l'estat físic i mental en què l'organisme exerceix normalment les seves funcions. Dins del context de la promoció de la salut, la salut ha estat considerada no com un estat abstracte sinó com un medi per arribar a un fi.

Malaltia: Una malaltia és una alteració de l'estat d'un organisme o d'algun òrgan que dificulta les seves funcions vitals podent comportar com a resultat final la mort.

Símptoma: En medicina, un símptoma és la referència subjectiva que dóna un malalt per la percepció o canvi que pot percebre com a anòmal o causat per un estat patològic malaltia.

Infecció: Una infecció és la colonització d'un organisme hoste (vegetal, animal, …) per un microorganisme exterior: bacteris,protozous, prions, viroides (en el cas de les plantes) o virus.

Organisme patogen: Un patogen, agent infecciós o, més habitualment, germen, és un agent biològic que causa malalties o trastorns al seu hoste.

Medicament: Un medicament pot ser definit com qualsevol substància destinada a ser utilitzada en el diagnòstic, cura, mitigació, tractament o prevenció de malalties.

Esterilització: L'esterilització és el tractament que deixa a l'objecte tractat lliure de tot organisme viu. L'esterilització es pot aconseguir mitjançant l'aplicació de calor, productes químics, les radiacions, d'alta pressió o de filtració.

Antisèpsia: La desinfecció consisteix a matar, eliminar o inactivar els microorganismes o els virus indesitjables. Quan la desinfecció es refereix a un teixit viu, es parla d'antisèpsia.

2.Indica les vies més habituals de transmissió de les malalties infeccioses

Les malalties infeccioses transmissibles es poden propagar directament des de l'individu infectat, a través de la pell o les membranes mucoses o, indirectament, quan la persona infectada contamina l'aire per mitjà de la respiració, un objecte inanimat o un aliment. També hi ha malalties infeccioses no transmissibles.

3.Observa el gràfic de la grip i respon les qüestions següents:

a) Quin microbi causa la grip humana? El virus ARN de la família dels ortomixovírids

b) Quins símptomes té? El primer símptoma és una febre.

•Altres símptomes comuns comprenen: Dolors al cos,calfreds, marejos, mal de cap, depressió, nàusees i vòmits, tos seca, esternudar i mal de coll

c) Com es cura? No en té, l’única opció es vigilar no exposar-te a temperatures molt fredes i com a molt prendre un antiinflamatori per alleujar

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com