ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

DESENVOLUPAMENT MOTOR.


Enviado por   •  18 de Febrero de 2017  •  Exámen  •  887 Palabras (4 Páginas)  •  381 Visitas

Página 1 de 4

UF2: DESENVOLUPAMENT MOTOR:

INTRODUCCIÓ:

El desenvolupament motor és un procés continu i progressiu a través del qual l’ infant va adquirint les capacitats relacionades amb el moviment(entre postura i postura i ha moviment per desplaçar-se) i la postura(posició estètica del cos).

Gràcies a l’ activitat motora, l’ infant explora el medi i s’ organitza (què puc fer, què no puc fer).

Cada infant té el seu propi ritme, depenent de la maduració del seu sistema nerviós.

HABILITATS PERCEPTIVOMOTORES:  

Tenim: Les Capacitats perceptivomotores aquestes faciliten el camí per a la percepció d’ un mateix i les pròpies possibilitats de moviment (coneixement del propi cos, del funcionament, de la consciència de postura i moviment...).

Les habilitats motores (Gatejar, caminar, empènyer...): Son els patrons bàsics o unitats de moviment genèrics controlats per la maduració del sistema nerviós. Les primeres habilitats es van adquirint amb l’ activitat motora i el joc espontani.

FACTORS DEL DESENVOLUPAMENT:

Factors Endògens:  Herència: Son els factors genètics com el sexe, les hormones, les possibles alteracions mèdiques i/o psicològiques...) i la Cura de la mare gestat: (Edat, alimentació, malalties, drogues, exposició a radiacions...).

Factors exògens: Qualitat de vida del nadó (tant a nivell físic – alimentació, activitat física...-com emocional). Quantitat i varietat d’ experiències motores: Ambient estimulant que ofereixi múltiples experiències.

LLEIS DE MADURACIÓ I DESENVOLUPAMENT MOTOR:

El desenvolupament motor de l’ infant es produeix seguint les lleis següents: - Llei cefalocaudal, llei proximodistal, llei  de flexors i extensors.

Llei de flexors i extensors: En la evolució del procés del desenvolupament motor, primer es dominen els músculs flexors. (Agafar, prendre, aferrar o flexionar) . Després, els extensors (operació de deixar anar o estirar). Per tant, la capacitat de l’ infant d’ agafar un objecte és anterior a deixar-lo anar.

Llei proximodistal: El control motor es produeix de la part més pròxima a l’ eix central del cos fins la part més allunyada. Per tant, el nen controla abans el moviment dels braços que el moviment de les mans, i el moviment de les mans abans que el dels dits.

Llei cefalocaudal: El desenvolupament motor va de la part superior del cos a la inferior. Per tant, el nen controla abans els moviments del cap que els moviments dels peus.

Llei de flexors i extensors: En l’ evolució del procés del desenvolupament motor, primer es dominen els músculs flexors. (Agafar, prendre, aferrar o flexionar). Després, els extensors (operació de deixar anar o estirar). Per tant, la capacitat de l’ infant d’ agafar un objecte és anterior a la de deixar-lo anar.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.4 Kb)   pdf (141 Kb)   docx (11.9 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com