ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Gattaca


Enviado por   •  4 de Enero de 2015  •  Tesis  •  968 Palabras (4 Páginas)  •  903 Visitas

Página 1 de 4

Qüestionari sobre la pel•lícula “GATTACA”


1. Fes un resum de l'argument de la pel•lícula


El protagonista de la pel•lícula, Vincent, és concebut pels seus pares de forma natural, però en néixer i diagnosticar-li els diferents problemes que tindrà en un futur, la parella decideix tenir el següent fill de manera artificial manipulant els seus gens per així, estalviar-se tots els problemes que pugui tenir.
Vincent comença a lluitar contra els problemes als quals estava predestinat a tenir per demostrar que pot ser tant bo com els “vàlids” el dia que, jugant amb el seu germà a veure qui podia arribar més lluny nedant, és ell qui guanya. En aquell moment, el protagonista comença a buscar una feina, a la qual teòricament no podia optar segons la seva genètica.

Més endavant, Vincent transforma el seu físic en el d'un altre home, Jerome, per poder entrar a treballar a GATTACA, i així complir el seu somni de viatjar a l'espai exterior. Una setmana abans que Vincent vagi a l'espai, assassinen a l'única persona que podia haver-li prohibit el viatge, de manera que, després que els investigadors trobessin una pestanya del protagonista a l'escena del crim, descobreixen la seva no-validesa, i l'acusen com a assassí. No obstant això, acaben trobant el verdader assassí, el director de GATTACAA, el qual teòricament no tenia capacitat de violència en el seu codi genètic. És aquí quan, el protagonista discuteix amb el seu germà gran sobre qui hauria d'estar aquí, per aquest motiu tornen a competir nedant, on de nou guanya Vincent.

Finalment, el protagonista compleix el seu somni i viatja a l'espai. Per altra banda, Jerome es suïcida.

2. En el futur món de GATTACA, com es creen les persones anomenades “vàlides”?

Les persones “vàlides” es creen manipulant els gens durant la gestació per aconseguir que tinguin les millors característiques dels seus pares.

3. Qui són els no-vàlids?

Els no-vàlids eren els que havien nascut de forma natural, sense canvis en la seva estructura genètica, de manera que naixien amb defectes típics del ser humà normal.

4. Per què el protagonista es dutxa cada dia i es frega el cos amb pedres?

Vincent es dutxa cada dia i es frega el cos amb pedres per poder així seguir sent Jerome, l'home en el qual es va transformar, sense deixar proves genètiques de la seva verdadera identitat, ja que si els equips que controlen les entrades i sortides de la seva nova feina detecten el DNA d'una persona estranya gràcies a les partícules com ara la caspa, pèls o pell morta, podrien impedir-li l'entrada a GATTACA.

5. Quina diferència hi ha entre el genotip i el fenotip? Existeix el genotip perfecte? Raona la teva resposta.

La diferència entre el genotip i el fenotip és que el genotip es pot distingir observant el DNA i el fenotip es pot conèixer per mitjà de l'observació de la experiència externa d'un organisme, per tant, el fenotip és

l'expressió del genotip en funció d'un determinat ambient.

El genotip perfecte no

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com