ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

La terapia con animales


Enviado por   •  23 de Mayo de 2015  •  Informes  •  675 Palabras (3 Páginas)  •  124 Visitas

Página 1 de 3

Hem decidit escollir el tema relacionat amb la teràpia amb animals, ja que, per una banda és un aspecte que ens crida molt l’atenció a totes les participants del grup i, per una altra banda, no s’ha tractat durant el grau amb excepció de la setmana psicològica, ja que moltes de nosaltres vam participar al taller que s’impartia. A mesura que vam anar llegint sobre aquestes teràpies vam veure els beneficis que poden aportar i els diferents col·lectius als quals poden anar dirigides. Pensem que és un tipus de teràpia important perquè pot ajudar a col·lectius de persones molt diferents necessitats i característiques, i s’ha demostrat que té una eficàcia elevada en tots aquests.

Després de fer una recerca exhaustiva d’articles sobre aquesta teràpia, hem pogut observar que realment hi ha base científica que explica aquesta millora. També ens semblava molt interessant poder veure en primera persona com apliquen els professionals aquesta teràpia i com afecta al col·lectiu de persones grans. Vam escollir aquest col·lectiu ja que sovint es té poc en compte i ens interessava veure com eren aquest tipus d’intervencions centrades en aquest col·lectiu.

Ens hem centrat en el col·lectiu de la gent gran perquè creiem que és on es veuen més els canvis amb la intervenció i on els usuaris presenten una major motivació, ja que en moltes ocasions, és l’única motivació que els mou. També, és rellevant el fet que aquest col·lectiu, tot i tenir un tipus de necessitats molt concretes, moltes vegades són els més oblidats en la societat i gràcies a aquest tipus d’intervencions es contribueix una mica més al seu benestar, potenciant la motivació i l’estimulació a tots els nivells.

1) Objectius

• Realitzar una observació estructurada de quatre sessions de teràpia assistida amb gossos.

• Comprovar l’efecte beneficiós d’aquesta intervenció.

• Aprendre més sobre aquest àmbit tot aprofundint en la teoria.

2) Marc teòric:

La oxitocina és la hormona de del plaer i també de l’amor. Aquesta hormona està relacionada fonamentalment amb com els pares es relacionen amb els seus fills i com responen a les necessitats d’aquests des del moment que neixen. Com ja sabem, es diu que els gossos són els millors amics de l’home per la seva lleialtat i fidelitat. També, és evident que les mascotes són tractades pels seus amos com un membre més de la família. Segons un estudi publicat a la revista Science realitzat per el japonès Kikusui, aquest fet està relacionat amb aquesta hormona. S’ha vist que la mateixa hormona que és alliberada quan una mare mira als ulls al seu fill també és alliberada en els amos al mirar als ulls

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.2 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com