ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Las Prácticas microbiologia general.


Enviado por   •  13 de Enero de 2017  •  Prácticas o problemas  •  890 Palabras (4 Páginas)  •  220 Visitas

Página 1 de 4

MEMÒRIA PRÀCTIQUES DE MICROBIOLOGIA GENERAL.

Curs 2015/2016

FMCS, URV

ÍNDEX:

PRÀCTICA 1: Aïllament i identificació de microorganismes presents en una mostra problema...........................................p

PRÀCTICA 2: Recompte de microorganismes presents a una mostra problema.....................................................................p

PRÀCTICA 3: Tècniques d’observació de fongs: Microcultiu..p

PRÀCTICA 4: Antibiograma........................................................p

PRÀCTICA 5:Paràsits.....................................................................p

PRÀCTICA 1: Aïllament i identificació de microorganismes presents en una mostra problema

OBJECTIU DE LA PRÀCTICA: identificar els microorganismes d’una mostra problema assignada mitjançant els mètodes corresponents.

Per a realitzar aquesta pràctica, es parteix d’un tub (mostra problema) on s’han d’identificar els microorganismes que conté.

1. En primer lloc, es realitza un tinció de gram per a diferenciar els microorganismes.

A partir d’aquest mètode, s’aconsegueix diferenciar les bactèries per la seva forma (cocos, espirils o bacils), la seva disposició i per la seva afinitat tintorial.

En quant a l’últim aspecte nomenat, sabem que la tinció de gram ens permet classificar les bactèries segons siguin Grampositives o Gramnegatives, depenent de la concentració en peptidoglicans de la seva paret cel•lular:

• Si la paret de peptidoglicans és més gruixuda, reté el cristall violeta i l’alcohol-acetona no el decolora, inhibint la coloració posterior per la safranina Grampositiu (color blau/violeta).

• Per altra banda, si la paret és més fina, l’alcohol-acetona decolora el cristall violeta permetent la coloració posterior per la safranina (colorant contrast) Gramnegatiu (color rosat).

2. A continuació, mitjançant diferents medis de cultiu (selectius i rics), s’aïllaran diferents microorganismes, sembrant-los per esgotament de nansa. S’utilitzaran els següents medis de cultiu:

- Agar Mueller-Hinton (MH): aquest és un medi de cultiu ric (mixte), on pot créixer qualsevol tipus de bactèries.

o Incubació a 37ºC.

- Agar Manitol (Mn): és un medi tant selectiu com diferencial:

o Selectiu: perquè té una gran concentració de NaCl, que afavoreix el creixement de cocos Grampositius del gènere Staphylococcus. Per altra banda, no permet la proliferació d’altres tipus de microorganismes.

o Diferencial: ja que dóna a conèixer el caràcter fermentador dels microorganismes. Aquells que fermenten el Manitol, acidifiquen el medi canviant el color de vermell a groc.

o Incubació a 37ºC.

- Agar Mac Conkey (Mc): és un medi tant selectiu com diferencial.

o Selectiu: pel seu contingut en àcids biliars que permet el creixement de bacils Gramnegatius de la família Enterobacteriaceae.

o Diferencial: perquè distingeix els microorganismes que

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.4 Kb)   pdf (52.6 Kb)   docx (13.4 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com