ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Cafe De La Marina


Enviado por   •  27 de Enero de 2015  •  252 Palabras (2 Páginas)  •  168 Visitas

Página 1 de 2

Aquest text, és un text explicatiu, perquè ens informa per fer entendre com una onada de canvi, aconsegueix fer trontollar a aquells qui tenen el poder. El propòsit és informar.

Introdueix el text discutint una frase: “No és exactament el mateix ser autoritari que tenir autoritat”. A partir d’aquest desenvolupa el tema. Al principi ens diu que el camí a l’èxit, és que els homes i les dones manin poc, amb un mandat clar de servei i amb data de caducitat (referint-se a què el seu manament duri poc). Després ens situa a Espanya, insinuant que la nostra democràcia esta molt lluny d’arribar a aquest punt per les arrels franquistes que encara no ens las hem tret de sobre. A Barcelona es genera una força liderada per dos personatges anomenats: “Fernàndez i Arrufat”, mentre que a Madrid Pablo Iglesias vol directament assaltar el poder amb el suport del poble. Aquesta força que cada vegada té més suport per part dels ciutadans i preocupa als qui tenen el poder. Acaba dient que a Catalunya amb el sobiranisme transversal exigirà un canvi, i que a Espanya el fenomen Podem cada vegada te més suport.

El text, té un registre estàndard. El text està ben estructurat ja que, tots els apartats estan molt ben relacionats. Comença amb una simple frase i acabada descrivint la situació del país i lo que succeirà.

És un text fàcil d’entendre tot i que tu tens que llegir varies vegades, per acabar d’entendre-ho definitivament. És molt bon tema i m’agrada com està estructurat.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.5 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com