ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Cafè De La Marina


Enviado por   •  11 de Enero de 2015  •  536 Palabras (3 Páginas)  •  171 Visitas

Página 1 de 3

Primerament, l’obra està ubicada a Port de la Selva, un poble pesquer de l’Empordà a principis del s.XX.

El cafè de la Marina el porta en Libori, un home ja gran amb dues filles, la Caterina, la gran i soltera, i la Rosa, la petita a punt de casar-se. El cafè està sempre freqüentat per pescadors que venen a beure. En Libori és molt amic de la Salvadora, la mare patidora d’en Claudi, un pescador de principis, però amb greus problemes amb l’alcohol. Entre d’altres pescadors destaquem en Luard, un home gran obert de mentalitat i amb certa cultura, que és dels pocs juntament amb en Claudi que defensen a la Caterina de tota la gent que se’n riu d’ella i la critiquen, com ara la Rufina, una dona molt xafardera i principal detractora de la Caterina.

I de que critica la gent a la Caterina? Doncs en el text es va descobrint la història llegint entre línies: La Caterina va quedar embarassada d’un francès que va fotre el camp, amb lo que la Caterina va anar a Colliure a avortar, cosa molt mal vista a l’època. Per això, la Caterina està sola a aquesta edat, ja que la gent la repudia i margina dins del poble, fent que vulgui treballar al bar amb el seu pare, i que es senti deprimida al saber que la seva germana petita es casarà.

El segon acte comença amb el casament de la Rosa amb en Rafel, el qual la apartarà molt del seu pare. Durant la majoria de l’acte, veiem com en Libori intenta ajuntar la Caterina amb Monsieur Bernat, un comerciant francès ric que li va al darrera de la Caterina, peró no sap res del seu secret. En Libori li diu a sa filla que el millor que pot fer és acceptar la proposta de casar-se d’en Bernat, ja que el cafè no tira bé econòmicament, i pel fet que a la seva edat (26 anys) i tenint en compte que casi ningú l’estima al poble, val la pena que accepti per tenir una vida millor.

Durant l’acte hi ha l’episodi de l’Artista i el Valent (es fa entendre que són una prostituta i el seu “xulo”), on en Claudi s’enfronta a ells tot dient-los que tot i ser gent del poble no són pas rucs, i refusa completament a l’Artista per principis. Al final de l’acte, en Claudi i la Caterina parlen, i la Caterina li explica que es casa, i en Claudi veu que no ho fa per pròpia voluntat, o per que sigui el més desitja. En Claudi, però, li explica a la Caterina que marxa a Amèrica en poc temps.

El tercer acte, i ja resumint que si has arribat aquí vol dir que vas força desesperat amb el llibre, en Bernat s’assabenta per boques de la Rufina del passat de la Caterina, fent que es senti enganyat i ofès, trencant la proposta de matrimoni. Al saber que s’anul•la el matrimoni, en Claudi va a parlar amb la Caterina, tot havent patit una evolució molt positiva, i desprès de cremar el seu bitllet del vaixell cap a Amèrica, li diu a la Caterina que l’estima, i que es casarà amb ella i s’ocuparà del cafè.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.9 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com