ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Cafe De La Marina


Enviado por   •  16 de Diciembre de 2014  •  889 Palabras (4 Páginas)  •  174 Visitas

Página 1 de 4

El café de la Marina

Resum del Llibre

El tema d'aquesta obra gira al voltant de l'avortament secret viscut per la protagonista, la Caterina.

El Cafè de la Marina, està dividida en tres parts, segueix els patrons clàssics d'introducció, nus i desenllaç que es corresponen amb els tres actes. Al primer acte, es presenten els personatges, la situació escènica de l'obra i s'insinua del conflicte que prové d'un avortament secret, resultat d'una relació amorosa frustrada entre la Caterina i un home del qual sabem, únicament, que ha fugit a França. Al segon acte, apareix Monsieur Bernat, catalitzador i desencadenant de l'acció dramàtica, que aporta un to d'humor a l'obra. I finalment amb el tercer acte arriba el desenllaç: un cop allunyat de l'escena Monsieur Bernat, la gent del poble ha descobert el secret de la Caterina, aquesta pot assolir el seu somni de llibertat, que trobem simbolitzat amb un viatge amb vaixell mar enllà. En aquest acte el Claudi li declara el seu amor. En un cafè de mariners d'un poble de la costa empordanesa, la Caterina juntament amb el seu pare i els mariners que freqüenten el cafè, viuen amb il•lusió els preparatius de la boda entre la Rosa i el Rafel. Aquell mateix dia es quan intuïm, gràcies a la Salvadora, que va a comprar una ampolla de vermut, i el Claudí borratxo, l'avortament de la Caterina amb un home que ha fugit a França.

Quan celebren la boda, hi apareix un nou convidat el Bernat, que s'enamora profundament de la Caterina, i fa que el Libori obligui a la seva filla a casar-se amb ell per conveniència. El mateix dia apareix un artista amb el seu acompanyant al cafè, l'artista festeja amb el Claudí, però ell enamorat de la Caterina no vol saber res d'ella. Al dia següent, Bernat s'assabenta, per culpa de la mala llengua de la Rufina, del secret que es mou per tot el poble, i per no desprestigiar la seva reputació decideix parlar amb el Libori i anul•lar el casament oblidant tot el que havia succeït. Això fa que la Caterina tingui un altre vegada il•lusió pel Claudí, el qual trencant el seu bitllet de viatge cap a Amèrica li declarà el seu amor amb l'acceptació del pare.

Personatjes

La Caterina és la filla gran del Libori, té 25 anys. És un dona molt treballadora que treballa al cafè del seu pare, i manté en secret el seu avortament amb un jove que a fugit a França. És molt sentimental i es veu obligada , primer a acceptar la seva condició de noia soltera en un poble petit i ple de males llengües, i que, després, es veu sotmesa a la voluntat del seu pare, que li destina a casar-se amb un banulenc. L'esperança de la Caterina es formar una família i aconseguir una relació amorosa sòlida Al final de l'obra la bondat i el dolor que pateix la Caterina es veu premiat amb un amor correspost i reconegut.

El Libori té 60 anys, és el propietari del Cafè de la Marina, és un home tendra, encara que té una materialista i interessada visió de la vida. Ell estima més a la seva filla Rosa que a la Caterina, no solament per la desgràcia que li va succeir a la Caterina, sinó que la Rosa s'assembla més a la seva mare ja morta, i li dona més llibertat a la petita que a la Caterina.

La Rufina és comercianta de peix, te 40 anys, es la persona que ha posat la mala fama a la Caterina, sempre la crítica, es molt treballadora. El seu marit és el Rufí, un pescador gandul, de 50 anys, que viu a l'esquena de la Rufina i que sempre està al cafè mentre la seva dona treballa. Aquests dos personatges són els que donen gràcia a l'obra per les seves continues baralles.

La Rosa és la filla petita del Libori, té 19 anys, és una jove divertida que està molt mimada pel seu pare. Ella defensa a la seva germana en alguna de les escenes en què la critiquen. El seu marit és el Rafel, de 25 anys, tots dos treballen a la mar.

La Salvadora és la veïna del Libori i la mare del Claudi, té 50 anys. És una dona molt comprensiva i bondadosa preocupada pel visi del seu fill, el qual més d'una vegada la posat la mà a sobre. És comprensiva amb la Caterina i l'estima, per això se alegrarà molt de que el seu fill hagi decidit casar-se amb ella.

El Claudi, el fill de la Salvadora té 30 anys, és un home molt dur, mig amargat per l'alcohol i desenganyat amb les dones. És un personatge contradictori, ja que d'una forma massa sobtada, passa a contemplar la vida amb ulla encisats i d'home apassionat i enamorat.

El Monsieur Bernat, és un comerciant rossellonès de 50 anys ric, és pretendent de la Caterina ; al assabentar-se del secret de la seva amada renúncia a casar-se amb ella per el seu prestigi i reputació. És símbol del poble francès i conforma l'arquetipus ridícula i pròpia de la farsa.

El Luard té 60 anys, és un pescador vell i pobre. És solter i li agrada llegir llibres d'amor. És una mica fantasiat. És l'únic personatge capaç de prescindir del lligams de l'entorn gràcies als mecanisme d'evasió que li proporciona el seu temperament, dóna consells a la Caterina.

...

Descargar como  txt (5 Kb)  
Leer 3 páginas más »