ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Cafè De La Marina


Enviado por   •  9 de Febrero de 2015  •  611 Palabras (3 Páginas)  •  126 Visitas

Página 1 de 3

RESUM DEL PRIMER ACTE

L’acció transcorre en un café de mariners en la costa empordanesa, es la tarda. L’acció s’inicia quan un grup de pescadors es reuneix al cafèa jugar a cartes. En Libori, l’amo del bar parla amb Salvadora de les seves filles, la petita, la Rosa està a punt de casar-se amb en Rafael, la dona es lamenta que el seu fill, en Claudi, veu massa.

La Rosa s’entreté amb les seves amigues, en Moreno li tira les cartes i li diu que en 9 mesos

tindrà un fill. Mentrestant la Rufina, com sempre es baralla amb el seu marit, en Rufí, a qui acusa de gastar-s’ho tot al cafè. Quan entra la Caterina, la filla gran del Libori, la Rufina li retreu que havia tingut un promès però...

La Rosa explica a les seves amigues que li fa il·lusió casar-se per tenir un fill, en Rafael la va a buscar per anar a la font i aprofita per fer-li retrets a la Caterina. Caterina pensa que no es casarà, es farà gran treballant al cafè, en Luard i en Tià, dos pescadors discuteixen sobre si val la pena llegir el diari. Arriba en Claudi amb la intenció de reclamar una ampolla de vermut que havia comprat la seva mare, a més, se’n orgulleix d’haver venut peix passat als francesos i comenta que vol anar a Amèrica, com els altres també recorda a Caterina el seu passat, arriba la seva mare i li demana que deixi de beure. Salvadora es disculpa del que ha dit el seu fill de Caterina, la qual li explica que el seu pare i la seva tia la van obligar de desfer-se del fill que estava esperant. Li demana que actuï com havia fet la seva mare, que la tingui de model.

RESUM DEL SEGON ACTE

La Rosa i el Rafel ja s’han casat i ho celebren ballant al cafè. Rufí i Luard parlen amb Monsieur Bernat, que és un convidat d’en Libori de negocis.

Els nuvis anuncien que han de marxar i es van preparant mentre que el Bernat balla amb la Caterina. Els nuvis s’acomiaden i marxen deixant un “visca la núvia!” darrere.

Gracieta i Maria se’n van, seguides de Tià, Moreno, Antonet i Gallaret. Rufí, Rufina, Salvadora, Baldiri i Luard se’ls uneixen i només queden Caterina, Libori i el Monsieur Bernat al cafè.

Caterina diu que se’n va i en Bernat s’apena. Aprofitant el moment de calma, en Libori li parla dels negocis al Bernat, però aquest li diu que vol parlar de la seva filla: diu que s’ha enamorat profundament i el pressiona per casar-se amb ella dient que ell la cuidarà i que mai li faltarà res. Bernat insisteix en que ningú ho pot saber i en Libori assenteix. Rufí, Luard i Baldiri entren al cafè i Libori, encara sorprès, els hi explica el que acaba de passar.

Després en Libori se’n va i queden els tres pescadors parlant del francès, quan la Caterinaentra i aquests li parlen de l’assumpte com si ella ho sapigués.

Entren al cafè Tià i Moreno, seguits d’una Artista i el seu Valent. L’Artista parla so

bre el poble i pregunta; llavors, entra en Claudi i aquesta festeja amb ell però en Claudi no vol saber res

d’ella. L’Artista i el Valent marxen i, els que queden parlen sobre l’Artista i el seu acompanyant.

Després, se’n van tots i queden en Libori i la Caterina. En Libori li explica tot el que ha passat amb el Monsieur Bernat i la obliga a casar-se amb en Bernat dient-li que és una sort per a ella i que ha d’aprofitar la ocasió. Gallaret i Antonet, dos pescadors joves, entren a per oli i marxen al moment.

...

Descargar como  txt (3 Kb)  
Leer 2 páginas más »