ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Cafe De La Marina


Enviado por   •  15 de Febrero de 2015  •  397 Palabras (2 Páginas)  •  130 Visitas

Página 1 de 2

La Rosa i el Rafel ja s’han casat i ho celebren ballant al cafè. Rufí i Luard parlen amb Monsieur Bernat, que és un convidat d’en Libori de negocis.

Els nuvis anuncien que han de marxar i es van preparant mentre que el Bernat balla amb la Caterina. Els nuvis s’acomiaden i marxen deixant un “visca la núvia!” darrere.

Gracieta i Maria se’n van, seguides de Tià, Moreno, Antonet i Gallaret. Rufí, Rufina, Salvadora, Baldiri i Luard se’ls uneixen i només queden Caterina, Libori i el Monsieur Bernat al cafè.

Caterina diu que se’n va i en Bernat s’apena. Aprofitant el moment de calma, en Libori li parla dels negocis al Bernat, però aquest li diu que vol parlar de la seva filla: diu que s’ha enamorat profundament i el pressiona per cassar-se amb ella dient que ell la cuidarà i que mai li faltarà res. Bernat insisteix en que ningú ho pot saber i en Libori assenteix.

Rufí, Luard i Baldiri entren al cafè i Libori, encara sorprès, els hi explica el que acaba de passar. Després en Libori se’n va i queden els tres pescadors parlant del francès, quan la Caterina entra i aquests

li parlen de l’assumpte com si ella ho sapigués.

Entren al cafè Tià i Moreno, seguits d’una Artista i el seu Valent. L’Artista parla sobre el poble i pregunta; llavors, entra en Claudi i aquesta festeja amb ell però en Claudi no vol saber res d’ella. L’Artista i el Valent marxen i, els que queden parlen sobre l’Artista i el seu acompanyant.

Després, se’n van tots i queden en Libori i la Caterina. En Libori li explica tot el que ha passat amb el Monsieur Bernat i la obliga a casar-se amb en Bernat dient-li que és una sort per a ella i que ha d’aprofitar la ocasió. Gallaret i Antonet, dos pescadors joves, entren a per oli i marxen al moment.

En Libori i la Caterina tornen a estar sols, però aquest marxa a dormir i la Caterina es queda sola. La noia va a tancar la porta del cafè, just quan es troba al Claudi, que entra. Parlen sobre la notícia del seu casament amb el francès, que ja s’ha estès pel poble. La Caterina es mostra una mica trista però diu que és el que ha de fer. Claudi se’n va i aquesta, tota sola al cafè, es posa a plorar mentre sent als mariners cantar.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com