ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Català 4t eso josep vallverdú


Enviado por   •  18 de Mayo de 2021  •  Apuntes  •  370 Palabras (2 Páginas)  •  151 Visitas

Página 1 de 2

INTRODUCCIÓ

Joan Maragall va néixer al 1860. Va ser un poeta i escriptor català i es considerat un dels pares de la poesia catalana moderna. Fill de pares burgesos que es dedicaven a la industria tèxtil. Més tard va fer la carrera de dret on si va enfrontar amb el seu pare per aconseguir-ho ja que volia que el seu fill es fes càrrec de la empresa. L’any 1890 va iniciar la seva activitat periodística on hi va publicar el seu primer llibre de poemes amb el títol de Poesies.  Poesies va fer que la obra fos la vessant literària més coneguda, amb més de 450 textos escrits en prosa. Com a periodista va destacar pels seus articles d’opinió i les seves ressenyes literàries.

ETAPES EN LA SEVA OBRA

La poesia de Maragall pot dividir-se en tres etapes:

  1. La primera etapa és la més vitalista ja que la natura és vista com una font de salut i d’energia vital, però sense expansions sentimentals, diferentment als romàntics.
  2. La segona etapa coincideix amb la segona etapa del modernisme pren posicions més conservadores
  3. La tercera etapa comença arran de la Setmana tràgica de 1909 que marcarà els seus darrers poemes.

POLÍTICA

Era catalanista, va expressar en la seva ODA A ESPANYA, l’odi per l’Espanya oficial.

RELIGIÓ

La relació de Maragall amb la religió va tindre diferents etapes:

Quan era petit era molt catòlic, a l’adolescència va passar a no saber res de la religió i a més rebuigava la burgesia a la qual pertanyia

TEORIA DE LA PARAULA VIVA.

Quan el poeta esta inspirat escriu, escriu el que veu i el que pensa. Quan ha acabat d’escriure aquests versos no es poden tocar ni corregir. Perquè perdrien puresa i li donen un toc personal al poema.

VISIONS & CANTS

Els visions són el passat. On trobem els personatges mitològics i llegendaris. Mostra el passat de la nació amb les llegendes i les històries.

Intermezzo: és un trampolí entre dos temps, compost per 14 poemes de temàtica diversa. Són curts i de caire popular. Maragall a través de les festes i dels cants exposa un catalanisme populista.

Cants: recull de 6 poemes amb un exalçament patriòtic derivat a una desaprovació. Representen el futur i l’esperança del país. Maragall fa una desaprovació a la guerra i a Espanya

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.2 Kb)   pdf (26.4 Kb)   docx (8 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com