ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

WHERTER – GOETHE


Enviado por   •  3 de Abril de 2013  •  Exámen  •  1.165 Palabras (5 Páginas)  •  316 Visitas

Página 1 de 5

WHERTER – GOETHE

ARGUMENT:

La trama és molt senzilla: Werther, un jove apassionat i sentimental, abandona la seva ciutat per retirar-se a un poble, on viu tranquil, dedicat a la pintura ia la lectura. En un ball coneix a Lotte, que ja està compromesa amb Albert. Van ballar junts l'alemanya i Werther s'enamora d'ella perdudament encara sabent que ella ja està promesa amb Albert, que es troba de viatge. Albert representa l'ordre, la fredor la classe social alta de l'època. Aprofitant l'absència d'aquest, Werther visita amb freqüència a la jove. Quan Albert torna, fa amistat amb Werther. Aquest encara dubtant dels sentiments de Werther, li permet continuar veient Lotte. L'amor que sent Werther va en augment cada dia que passa, i creix molt més encara quan endevina que Lotte, arrossegada per la força de la seva passió, se sent atreta feia ell també. Werther decideix que algun dels tres ha de morir, i aquest serà ell. Va a visitar Lotte el diumenge abans de Nadal. Lotte demana a Werther que li llegeixi la seva traducció de Ossian i es posen a plorar perquè veien el seu propi infortuni en la destinació d'aquests nobles herois. Llavors és quan Werther, desesperat, s'atreveix a besar a Lotte i s'acomiaden amb un << Adéu per sempre! >>, Lotte intuïa la idea de Werther. Werther, mana al criat per demanar prestades les pistoles d'Albert per al seu viatge, que Lotte li lliura tremolant. Werther es suïcida i és descobert pel seu criat, qui avisa el metge i Albert. En assabentar de la desgràcia, Lotte es desmaia. Expira a les dotze del migdia.

CONTEXT:

El Werther és una crida a la llibertat, l'amor, al sensibilismo, al sentiment, a tot allò que ens fa humans i una crítica de la societat del Classicisme.

Les característiques del Classicisme són:

El culte a la raó i al bon gust, el que l'obliga a la versemblança ia la mesura. Es rebutja el fantàstic. El misteriós, l'exagerat i poc natural, i es reprimeix l'expressió del sentiment.

El sentit de la utilitat. La literatura ha de perseguir una finalitat educativa. D'aquí el component moralitzador, satíric o didàctic que tanquen totes les obres.

El caràcter aristocràtic i refinat. L'art es gesta al voltant dels salons de la noblesa i de la cort, i des d'allí s'irradia cap al poble.

PERSONATGES:

Werther: és un personatge observador i lligat a la natura, en ambdós viu una mica apartat de la societat i en una cabana. Té també un caràcter melancòlic i solitari. És un home molt sensible i defensor de les causes prohibides, això es veu en la defensa (igual que en el llibre) del jardiner Jerusalem (al llibre és servent) enamorat de la seva mestressa. En ambdós també és un intel • lectual, tradueix lírica clàssica, i mentre que en el llibre llegeix l'Odissea d'Homer en la pel • lícula és professor de grec. Una de les diferències potser més notables és que en la pel • lícula està més sol, no té la consciència i / o alter-ego que li proporcionen al personatge literari les cartes de Guillermo.

Carlota: Carlota és qizá el personatge que més es difeencia entre la novel • la i la pel • lícula. Mientars que a la novel • la és un noia casolana, culta, que té cura dels seus germans i fidel al seu marit, en la pel • lícula és una dona adulta, metge, separada i mare. En ambdues és sensible,

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.9 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com