ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Assaig Sobre L'enteniment Humà: J.Locke


Enviado por   •  30 de Marzo de 2014  •  904 Palabras (4 Páginas)  •  622 Visitas

Página 1 de 4

Assaig sobre l’enteniment humà: J. Locke

1.Explica quines crítiques a l’ innatisme fa l'autor al text i digues com defineix les idees.

La primera crítica que fa Locke sobre les idees innates és dir que qualsevol ésser humà,a través l'experiència, pot conèixer tot el que és necessari i arribar a certeses, sense la necessitat d'aquestes idees preexistents, és a dir, les innates. També nega l'existència d'aquest tipus d'idees defensant la no-universalització de aquestes, ja que l'argument principal utilitzat per Locke és el de l'assentiment universal, que defensa que tothom les admet; alguns exemples d'aquestes idees innates i universals serien: “el que és, és” o “és impossible que una mateixa cosa sigui i no sigui”. Locke la contradiu dient que no és universal, degut a que els infants o els idiotes no tenen aquesta percepció, per tant, ja deixa de ser universal.

Locke entén una idea com la transformació per part de la ment d’una percepció de alguna cosa natural captada pels sentits. Locke la defineix d’aquesta manera: “ Pel que fa a les idees simples que provenen de la sensació, cal tenir en compte que tot allò que per constitució natural és capaç, per mitjà de l’excitació dels sentits, de causar alguna percepció en la ment produeix per aquest fet una idea simple en l’enteniment.”

2. Explica com diferencia Locke a l'Assaig sobre l'enteniment humà les qualitats dels objectes.

Les qualitats que hi han als objectes es poden classificar en dues classes:

-En primer lloc, el que ell anomena qualitats primàries, que són la massa, la forma, el nombre, la situació i el moviment o repòs de les parts solides del cos, són totalment inseparables del cos i permanents en ell(es conserven encara que l’objecte estigui sotmès a canvis d’estat o forces).

-En segon lloc, el que anomena qualitats secundàries, que són aquelles qualitats que no es troben en els objectes, són potencies són poders dels objectes capaços de produir sensacions en nosaltres mitjançant les qualitats primàries, aquestes es troben dividides en les qualitats perceptibles immediatament, poders que actuen directament en nosaltres, com el dolor, i perceptibles mediatament, les que actuen sobre altres cossos.

3.Quins tipus de coneixement explica l'autor al text? Comenta'ls breument.

Locke diu que hi ha tres tipus de coneixement:

-El coneixement intuïtiu que es dóna quan percebem l'acord o desacord de les idees de manera immediata, a partir de la consideració de tals idees i sense cap procés mediador. Això ho veiem demostrat cuan diu "De vegades la ment percep d'una manera immediata l'acord o desacord

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.6 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com