ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Carta Sobre La Tolerancia De J.Locke


Enviado por   •  2 de Junio de 2013  •  301 Palabras (2 Páginas)  •  278 Visitas

Página 1 de 2

J.Locke

“Carta sobre la tolerància” (1689/1690)

Com argumenta l’autor que cal separar la religió de la política, l’església de l’estat?

L’autor ens diu que cal diferenciar clarament entre qüestions de govern civil (l’estat) i les qüestions de religió (l’església). Són coses totalment diferent que es dediquen a satisfer necessitats humanes de forma diferent i per tant no es pot barrejar. Això ho argumenta amb tres idees:

1) La salvació de l’ànima és tasca individual que una persona ha d’escollir de forma lliure. (Déu no li donà autoritat a ningú per obligar als altres a tenir una religió concreta perquè llavors allò no es tenir fe).

2) La “llei” és el mètode que tenim els homes per castigar les accions que posin en perill el bé comú, no és tasca de l’estat vetllar pels articles de la fe o jutjar les formes de culte.(Per tant la religió tampoc no pot ser mai motiu per trepitjar els drets civils de les persones).

3) Les esglésies haurien de ser societats lliures i voluntàries. (La gent ha de trobar per pròpia voluntat la forma de salvació que cregui més convenient).

Com creus que reaccionaria Locke davant de la proposta d’edificar una mesquita en una ciutat on la llei s’oposa?

Jo crec que gaire bé ajudaria a fer-la, bé segurament estic exagerant; Però Locke deia que cal tolerar tota forma de religió i d’església, ja que no es pot prohibir si no s’atempta contra el bé comú. També deia que cadascú individualment és l’únic jutge per decidir si una església l’acosta o no a la vertadera salvació. Per tant ser un bon ciutadà no té res a veure amb tenir un culte o un altre.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.7 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com