ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Comentari de text Àgora


Enviado por   •  22 de Noviembre de 2022  •  Tareas  •  317 Palabras (2 Páginas)  •  33 Visitas

Página 1 de 2

La pel·lícula Àgora, és una pel·lícula que tracta sobretot en l'àmbit religiós

Aquesta té lloc durant finals segle IV i principis del V.

La protagonista principal és Hipàtia d'Alexandria

Hipàtia lluitarà per la filosofia encara que ningú més l'ajudi.Hipàtia era una dona filosofa, que inicialment es dedicava a ensenyar filosofia.

La ciutat d'Alexandria estava dividida principalment per 2 religions, la religió dels cristians i la religió que implicava tant a grecs com a romans.

Les diferències entre aquestes religions eren abismals, tan així que comença una guerra entre les dues. La guerra entre les dues religions va ser un gran mur que no deixava progressar a la filosofia, es preocupaven més d'alguna cosa divina que en descobrir, en raonar allò que tenen davant. Hipàtia es veu implicada, però ella no està a favor de cap religió, ella està a favor de la Filosofía.

Els cristians aconsegueixen penetrar la biblioteca dels romans, tot i que el primer atac per dir ho van començar els grecs però al ser minoria no van aconsegir guanya ,aconsegueixen ocupar la base enemiga, això marca un principi i un final.

Alexandria entre altres es veu atabalada a escapar deixant enrere allò que per ella era el més important, el coneixement.

Hipàtia va descobrir allò que semblava impossible, va descobrir en quina forma girava la terra en la seva òrbita al voltant del sol. Cosa que als seus temps es creia que la terra era el centre de tot

Poc després els cristians fars de les opinion d'Hipàtia, ja que al ser una dona tenia que deixa de fer aquestes tonteries i tindre un espòs i servir-lo, així era la mentalitat en aquells temps matar-la a cops de pedra, encara que Davo un exalumne, perquè no sofreix el dolor d'aquestes, la mata deixant-la sense respiració acabant amb ella de forma indolora.

La pel·lícula acaba amb la mort de la filosofia i amb quasi la victòria dels cristians.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.9 Kb)   pdf (31.5 Kb)   docx (7.5 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com