ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

COMENTARI DE TEXT TIRANT LO BLANC


Enviado por   •  6 de Febrero de 2023  •  Apuntes  •  364 Palabras (2 Páginas)  •  230 Visitas

Página 1 de 2

COMENTARI DE TEXT TIRANT LO BLANC

Primerament, l'obra procedeix de Tirant lo Blanc, el seu autor és Joanot Martorell un escriptor i cavaller valencià. És una novel·la cavalleresca, escrita l'any 1460 en el segle d'or valencià de la literatura catalana. Era una obra innovadora de cavallers i es dona a conèixer amb la seva publicació a Valladolid. Porta una lletra gran per aportar atenció, dividit en paràgrafs i un títol gran i subratllat, també va dirigit a un públic molt ampli per la barreja dels temes de guerra i amor.

Per una banda, la idea principal del text és l'amor cortès, com es fa Tirant per declarar el seu amor a Carmesina, confessant el que sent per ell utilitzant un espill. És episodi cortès i amable, ja que hi predomina la declaració i el flirteig que hi ha entre ells.

D'altra banda, pel que fa a l'estructura externa el text queda dividit en 9 paràgrafs i alguna mena de diàlegs pel mig. Per part de la interna es veu que està dividida en tres parts: el plantejament en el qual predomina el flirteig, el nus quan treu el mirall de la mànega i el desenllaç on s'adona del seu funcionament.

Parlant dels seus personatges Tirant té una caracterització directa, és rodó i principal.
Carmesina també la té directa, però al seu contrari ella és plana i també principal i finalment Diafebus la té indirecta i la seva participació es coneix com a fugaç.
El temps és lineal i únicament dura un vespre. El seu espai és el palau de l'emperador de Constantinoble i és escrit en 3a persona amb un narrador omniscient.

A continuació es destaca que el seu gènere és una narrativa, a més també és un discurs en diàleg d'estil directe.
El registre és estàndard i hi ha força verbs perquè necessitem que l'acció progressi a més dels connectors abundants.
Es veuen algunes metàfores com "Jo no vaig vestida d'aquest color que us penseu" i "Llavors ella comprengué perfectament que per ella es feia la festa".

Per acabar l'autor és Joanot Martorell, l'obra es tracta de com Tirant declara l'amor a Carmesina. És una narrativa, de registre estàndard i d'estil directe. És una novel·la cavalleresca del segle d'or amb dos personatges importants.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.2 Kb)   pdf (39 Kb)   docx (7.3 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com